این پژوهشگر گفت: ازحدود یک سال پیش به فکر افتادم که به صورت آزمایشی کشت زعفران را دراین منطقه که برای خیلی ها به دلیل آب وهوای منطقه غیر قابل باور بود، آغاز کنم.
حمیده سراجی افزود: با پشتکار وعلاقه وافر و انجام تحقیقات در شهریور امسال اقدام به کشت این محصول پردرآمد و گرانقیمت کردم تا هم خدمتی به مردم این شهرستان کرده باشم و هم از ابتکاری که انجام دادم، دیگران نیز بهره ببرند.
وی اظهارکرد: باوجود این که برای انجام تحقیقات خود با چندین کارشناس کشاورزی و برخی مسوولان حتی استانی نشست هایی برگزار کردم، آنان وجود چنین کاری را امکان پذیر نمی دانستند اما دست از انگیزه خود برنداشتم و قطعه زمینی را در مرکز فنی وحرفه ای بدین منظور درنظرگرفته و به همراه کارآموزان خود کشت کردم که اکنون به بار نشسته است.
این پژوهشگر بخش کشاورزی افزود: کشت زعفران دراین منطقه به راحتی امکان پذیر و بهترین زمان کشت آن قبل از بارندگی و شهریورماه است.
سراجی گفت: در صورت وجود افراد علاقه مند به کشت این محصول در استان بوشهر و شهرستان گناوه آماده هستم با آن ها همکاری کنم.
وی اظهارکرد: برداشت محصول زعفران سالی یک بار انجام می شود.
سراجی افزود:کشت زعفران را به صورت ردیف کار با خرید ۹ کیلوگرم پیازچه مرغوب انجام دادم.
وی گفت: درحالی که در مناطق دیگر زعفران به صورت کپه ای و در خردادماه کشت می شود اما در گناوه این گیاه را به صورت ردیف کارکه بیشتر جواب می دهد، کشت کردم و اکنون پیازچه آن رشد و رویش گل داشته است.
سراجی ادامه داد: پیازچه کشت شده که از خانواده زنبقیان است از بین نمی رود و درطول سال یک بار گل می دهد.
وی افزود: درصورتی که یک زمین یک هکتاری به کشت زعفران اختصاص یابد، بین هفت تا ۱۱ کیلو ثمرخالص می دهد.
سراجی اظهارکرد: باتوجه به وجود زمین های حاصلخیز ومستعد این منطقه، کشت داروهای گیاهی و باارزش ازجمله زعفران جواب خواهدداد.
وی گفت: زعفران را دراین مناطق در زمینی که خاک آن حاصلخیز و بدون شوره زار و زهکشی باشد باید با مخلوط کردن رس و شن کاشت.
این پژوهشگر افزود: اولین مرحله برای کشت زعفران خرید پیازچه آن که اندازه گردو و سالم بوده و حالت فندقی نباشد، است.
وی بیان کرد: مرحله دوم کشت پیازچه است که بعد از آبیاری اول، محصول آن به بار می نشیند.
سراجی ادامه داد: درحین رشد پیازچه و رویش گل، وجین کردن علف های هرز ضرورت دارد و درصورت بی توجهی بزرگترین خطر برای جلوگیری از رشد آن است.
وی گفت: پیازچه درصورتی که رشد کند بین پنج تا هفت سال ماندگار می ماند و هرسال گلدهی آن بیشتر می شود و قابل انتقال است.
سراجی از همکاری و حمایت مدیر مرکز فنی وحرفه ای گناوه و پدر خود در کمک به تحقیق خود انجام این تحقیق قدردانی کرد.
این کارشناس کشاورزی افزود: یک طرح تحقیقاتی درزمینه تهیه کود برگ های خشک درختان را به صورت آزمایشی انجام دادم که مسوولان حمایتی نکردند.
این پژوهشگر گناوه ای، کارشناس کشاورزی دارای مدرک لیسانس اصلاح وزراعت عضو هیات مدیره گلخانه ها، عضو نظام مهندسی و سرگروه مربیان کشاورزی استان بوشهر و مربی آموزشی رشته های مرتبط با کشاورزی در اداره فنی وحرفه ای شهرستان گناوه است.
پدر این پژوهشگر از حمایت نکردن برخی مسوولان دراجرای چندین تحقیق فرزندش که نتیجه داده اظهار گله مندی کرد و گفت: از مسوولان انتظاراست که چنین افرادی را در جامعه حمایت و پشتیبانی کنند.
مدیر مرکز فنی وحرفه ای گناوه گفت: این پژوهشگر پس از این که طرح تحقیقاتی خودرا ارایه داد، کارشناسان آن را بررسی و اجازه کشت زعفران به وی داده شد.
احمد لیراوی افزود: این پژوهشگر که مربی و مدرس کارگاه های آموزشی این مرکز است، تعداد زیادی کارآموز رشته های مرتبط با کشاورزی دارد.
وی گفت: با برگزاری دوره آموزشی کاشت زعفران در مرکز خواهران گناوه ازسوی این مربی و با وجود زمین مناسب و مساعد بودن هوا برای کشت این محصول، این پژوهشگر به همراه کارآموزان مرکز اقدام به کشت این محصول پردرآمد کرد.
وی افزود: کاشت زعفران در این شهرستان با توجه به مطالعات کارشناسان مرکزآموزش فنی وحرفه ای جوابگو بوده و با سرمایه گذاری در این بخش می توان استان وشهرستان را به یکی از تولید کنندگان زعفران تبدیل کرد.
وی گفت: این مرکز کلاس های آموزشی و ترویجی را باهدف اشتغالزایی ازجمله درسال جاری که حماسه اقتصادی وسیاسی ازسوی رهبرمعظم انقلاب نامگذاری شده، در دستورکار خود قرارداده و دراین ارتباط گام های موثری برداشته است.
لیراوی افزود: آموزش پرورش کشت قارچ صدفی و دکمه ای از مهم ترین کلاس های آموزشی این مرکز بوده که اکنون کارآموزان زیادی دارد.
وی گفت: برپایی این کلاس ها برای کارآموزان مفید بوده و دراین ارتباط چندین کارگاه فعال شده و تعدادی از آنان امرار ومعاش می کنند.
وی اظهارکرد: این مرکز در دو بخش خواهران و برادران فعال است که در مرکز خواهران رشته های کشاورزی، فناوری اطلاعات، امورمالی و بازرگانی و معماری دایر و کارآموز دارد.
https://medplant.ir/?p=13992
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
خیلی جالب بود ممنون