چکیده:
ذرت گیاهی است علفی و بلند به ارتفاع ۱ تا ۲ متر که واجد برگهای پهن و دراز و نواری شکل می باشد.میوه ذرت مدور و به رنگهای زردو سفید و سیاه وبه شکل مجتمع دیده می شود. ترکیبات آن شامل پروتئین زئین و اسیدهای چربی مانند نشاسته می باشد.و منشا اصلی آن آمریکای جنوبی است و در سراسر ایران نیز کشت می شود. و از خامه گیاه که در مجموع کاکل ذرت نامیده می شود بیشترین اثر دارویی را دارد و در درمان اگزما و تقویت عمومی بدن و همچنین بیماری های کلیوی کابرد دارد.
مشخصات گیاه شناسی:
گیاهی است علفی ولی بلند به ارتفاع ۱تا۲متر که واجد برگهای پهن و دراز و نواری شکل می باشد سنبلکهای نر گیاه قرمز رنگ بوده و در انتهای ساقه ظاهر می شوند در صورتی که سنبلکهای ماده در کنار برگها ظاهر شده و موقعیت جانبی دارند میوه ذرت مدور و به رنگهای زرد،سفید یا سیاه وب ه شکل مجتمع دیده می شود.
ترکیبات شیمیایی:
پروتئین زئین،نوعی ماده رنگی به نام زه آگزانتین که از گروه کارتنوئیدهاست،اسیدهای چربی همچون اسید سربرونیک،نشاسته و ….عمده ترین مواد شیمایی هستند که بیشتر در میوه ذرت یافت می شوند.
انتشار جغرافیایی:
منشا اصلی گیاه آمریکا جنوبی است و در ایران نیز در مزارع سراسر کشور کشت می شود.
قسمتهای مورد استفاده:
خامه گلهایی گیاه که در مجموع کاکل ذرت نامیده می شود بیشترین اثر دارویی گیاه را دارد.
اثرات دارویی و طرز استعمال:
۱_درمان اگزما:روغن ذرت که از دانه های آن استخراج می شود با استعمال خارجی برای درمان اگزما توصیه می گردد.
۲_تقویت عمومی بدن:دانه های ذرت به دلیل داشتن ارزش غذایی زیاد در تقویت عمومی بیماران و کودکان مصرف می گردد.
۳_درمان بیماری های کلیوی:کامل ذرت دارای اثر مدر بسیار قوی بوده و از طرف دیگر خاصیت آرام بخشی را نیز داراست از این رو مصرف آن در بیماری هایی چون التهاب مجاری ادراری سنگ مثانه،سنگ کلیه،تقویت و…توصیه می گردد.ج.شانده ۳-۵درصد کاکل ذرت و یا عصاره آن در این موارد توصیه می گردد.
https://medplant.ir/?p=13181