کاشت زرشک:
*خاک مناسب برای پرورش گیاه زرشک، خاکی آهکی با بافت لومی تا لومی شنی است.
*بهترین زمان برای کاشت نهال زرشک به صورت پاجوش اواخر آبان و اوایل آذر است.
*مناطق کوهپایه ای بهترین مناطق کشت و پرورش زرشک است.
*فاصله کاشت ۲ گیاه زرشک از یکدیگر روی پشته ها باید حداقل ۴ متر باشد.
*مناسب ترین روش برای تکثیر زرشک استفاده از پاجوش ۲ تا ۳ ساله و از درختان حداقل ۶ تا ۱۰ ساله است.
عملیات داشت:
*زمان خواب درخت بهترین زمان چالکود است.
*آبیاری بیش از اندازه در زمان گل دهی زرشک باعث ریزش گل و کاهش تولید می شود.
*بهترین مدار آبیاری ۸ تا ۱۲ روز است.
*رعایت نکات بهداشتی در طول چرخه تولید و فرآوری محصول در افزایش صادرات نقش مهمی دارد.
*استفاده از یخ آب روشی مناسب برای مبارزه با علف های هرز و آفات زرشک در زمستان است.
هرس زرشک:
*هرس و تغذیه اصولی، راهکاری کلیدی در مبارزه با سال آوری زرشک است.
*هرس از سال چهارم همزمان با جدا کردن پاجوش ها آغاز می شود.
*مناسب ترین روش هرس درخت زرشک ۲ تا ۳ پایه است.
*هرس هر ۲ سال یک بار از برداشت زرشک در آبان انجام می شود.
*هرس پاییزه و حذف ترک های روی تنه و سوزاندن آن ها نقش مهمی در کاهش خسارت زنبور شاخه خوار دارد.
برداشت زرشک:
*برای حفظ رنگ قرمز زرشک و بازارپسندی آن باید عملیات خشک کردن با حرارت ملایم و مطلوب و نگهداری آن در شرایط عادی با رطوبت بالا انجام می شود.
*از انباشته کردن زرشک تازه روی هم به قطر بیش از ۱۰ سانتی متر خودداری کنید.
*استفاده از هورمون اتفن ۲ تا ۳ هفته مانده به برداشت موجب تسهیل در امر برداشت و کاهش هزینه ها می شود.
*بهترین روش برداشت زرشک با شاخه است.
*مناسب ترین روش خشک کردن محصول زرشک در جایگاه های بهداشتی زرشک خشک کنی و به صورت داربستی است.
روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی
https://medplant.ir/?p=13173
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
بسیار خوب