به گزارش شبکه خبری آموزشی گیاهان دارویی، یوسف یوسفی در گفتوگو با خبرگزاری دانشجویان ایران، با بیان این مطلب اظهار کرد: تا کنون بیش از هزار و ۲۰۰ گونه گیاهی در استان مرکزی جمعآوری شده است که از این میان بیش از ۲۲۷ گونه جزء گیاهان دارویی هستند.
وی افزود: فعالیت در این عرصه علاوه بر نقش خاصی که در اقتصاد داخلی دارد، میتواند تاثیر بهسزایی در توسعه صادرات غیرنفتی داشته باشد.
وی در ادامه تصریح کرد: بر اساس سیاست سازمان و قوانین مربوط به اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری، استان مرکزی از سال ۱۳۷۲ تا کنون ۳۸ طرح بهرهبرداری کتیرا و باریجه را در سطح صد هزار و ۲۴۳ هکتار در دستور کار خود قرار داده است که از این رقم ۲۰ طرح در سطح ۴۷ هزار و ۲۴ هکتار مربوط به گیاه باریجه و ۱۸ طرح در سطح ۵۳ هزار و ۲۱۹ هکتار مربوط به کتیرا بوده است.
یوسفی ضمن اشاره به اینکه اجرای این امر باعث ایجاد اشتغال هر ساله شده است، افزود: علاوه بر این استان، ظرفیت کشت دیم گیاهان دارویی و صنعتی در دیمزارهای ملی تخریب شده وجود دارد.
وی تاکید کرد: واگذاری بهرهبرداری از گیاهان دارویی و صنعتی باید بر اساس ماده سوم قانون حفاظت و بهرهبرداری از جنگلها و مراتع کشور، در قالب طرح مصوب بهرهبرداری صورت گیرد.
وی در پایان خاطرنشان کرد: سه گونه موسیر، آنقوزه و بادرنجبویه دنایی در استان مرکزی در معرض انقراض قرار دارند.
https://medplant.ir/?p=11876