محمد حسین قربانی ، عضو هیئت علمی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، توانست طی پژوهش سه ساله اثر دارویی و خوراکی گیاه آزی وش را به نام این دانشگاه ثبت کند.
قربانی در این باره به خبرنگار مهر گفت: طبق پژوهش های انجام شده (۲۰۰۹ میلادی ) از این گیاه تا کنون در طب سنتی برای درمان سوزاک ، سوزش ادرار و التهاب مثانه مزمن استفاده می شده است.
وی افزود: این گیاه خاصیت ضد توموری دارد و مصرف آن موجب کاهش خطر ابتلا به انواع تومورها می شود.
وی از تسکین دادن درد دندان ، بازگرداندن اشتها و نیرو و همچنین نرم کردن روده ها به عنوان دیگر خواص این گیاه نام برد و یادآور شد: بهبود نارسایی های قلبی، پیشگیری از کم خونی، ضد باکتری بودن، افزایش شیر مادران، ضد تب و تب بر، لطافت پوست نیز از دیگر اثرات این گیاه است.
قربانی خاطر نشان کرد: از این گیاه می توان در پخت چای و خورش های مختلف استفاده کرد.
وی تصریح کرد : گیاه آزی وش متعلق به مناطقی است با شرایط هوایی بالای ۲۵ تا ۳۵ درجه سانتی گراد ، عمر بوته های آن حدود ۴۵ روز و یا کمتر است و ارتفاع بوته هایش حدود ۳۵ تا ۴۵ سانتی متر است.
این عضو هیئت علمی دانشگاه علوم کشاورزی ومنابع طبیعی گرگان اعلام کرد : در انجام پژوهش های مربوط به این گیاه ۱۰ دانشجوی دوره کارشناسی گروه زراعت و اصلاح نباتات دانشگاه با عنوان پروژه و یا کار فوق العاده علمی در این طرح شرکت داشتند.
https://medplant.ir/?p=10851
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
سلام
گیاه آزی وش به طور خودرو در مزرعه اینجانب رشد می کند.