به گزارش شبکه خبری آموزشی گیاهان دارویی به نقل از ایرنا، دکتر علیرضا خسروی روز پنج شنبه در سمینار تخصصی تغذیه و ایمنی طیور در سالن اجتماعات دانشگاه فرهنگیان درباره داروهای گیاهی دامپزشکی زدزفول افزود: یکی از داروهای شیمیایی مورد استفاده در مرغداری ها آنتی بیوتیک است که موجب تضعیف سیستم ایمنی طیور می شود.
مقاومت آنتی بیوتیکی مشکل اساسی مرغداریها در اینده
وی گفت: استفاده از آنتی بیوتیک ها موجب مقاومت دارویی در پرنده شده و در نهایت به بیماری های خود ایمنی تبدیل می شود.
استاد قارچ شناسی دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران با اشاره به این که برخی از بیماری ها بین انسان و حیوان مشترک است افزود: اکنون میزان بیماری های خود ایمنی در ایران به هشت برابر نسبت به گذشته رسیده است.
وی اظهار کرد: مقاومت دارویی صرفا باقی ماندن باکتری در بدن نیست بلکه بسیاری از سرطان ها با مقاومت آنتی بیوتیکی ارتباط دارند و از این طریق بوجود می آیند.
وی با اشاره به کاهش سطح ایمنی بدن طیور بواسطه ناشی از مصرف نادرست آنتی بیوتیک ها گفت: واکسن زمانی موثر است که ایمنی بدن متعادل باشد.
افزایش تعداد قارچهای بیماریزا در سالهایث اخیر
دکتر علیرضا خسروی افزایش تعداد قارچ های موجود در کشور را یادآور شد و افزود: متاسفانه میزان قارچ های سمی در ایران به دلیل واردات گوشت از دیگر کشور ها افزایش یافته است.
وی اظهار داشت: سموم قارچی ، سیستم ایمنی را مختل و در نتیجه به سلول های مغز استخوان آسیب می رساند.
استاد دانشگاه تهران افزود: در گذشته بیماری های قارچی منحصر به بیماری های پوستی قارچی می شد اما اکنون با توجه به افزایش موارد نقص ایمنی و تراکم نگهداری حیوانات اهمیت عفونت های قارچی بیشتر شده است.
وی با اشاره به حاد بودن مساله سموم قارچ در طیور خوزستان به دلیل شرایط نامناسب آب و هوایی گفت: با استفاده از فرآورده هایی چون اسانس گیاهان دارویی در غذای طیور می توان سیستم ایمنی پرنده را تقویت کرد .
این همایش علمی به همت شرکت سلامت پخش پارسیان و همکاری اداره دامپزشکی دزفول برگزار شد.
در این همایش علمی جمعی از دامپزشکان و مرغداران استان خوزستان شرکت داشتند.
https://medplant.ir/?p=10646