×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

آخرین اخبار

امروز : چهارشنبه, ۱۸ مهر , ۱۴۰۳  .::.  اخبار منتشر شده : 0 خبر
جزئیات سند گیاهان دارویی و طب سنتی اعلام شد

به گزارش شبکه خبری آموزشی گیاهان دارویی به نقل از مهر، منصور کبگانیان – قائم مقام ستاد راهبری اجرای نقشه جامع علمی کشور، گفت: این سند ملی در شش ماده و هشت تبصره و در دو حوزه ” گیاهان دارویی و فرآورده‌های گیاهی” و “طب سنتی و داروسازی سنتی” تنظیم شده و با توجه به ویژگی‌های منحصر به فرد هر حوزه، اهداف، راهبردها و اقدامات این حوزه‌ها به تفکیک ارائه شده است.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی، ادامه داد: ساز و کار اجرایی کردن و نظارت بر اجرای سند ملی گیاهان دارویی و طب سنتی با تشکیل ستادی فرا دستگاهی با عنوان ستاد توسعه علوم و فناوری گیاهان دارویی و طب سنتی در معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری پیش‌بینی شده که معاون علمی و فناوری رئیس جمهور، رئیس ستاد و  وزیر بهداشت درمان و آموزش پزشکی نائب رئیس این ستاد خواهند بود.

به گفته عضو هیئت علمی دانشگاه صنعتی امیرکبیر، وزیران علوم، تحقیقات و فناوری، جهاد کشاورزی، صنعت، معدن و تجارت و وزیر کار، تعاون و رفاه اجتماعی یا معاون مرتبط آنها، رئیس جهاد دانشگاهی، رئیس مرکز همکاری‌های فناوری و نوآوری ریاست جمهوری، معاون پژوهش و فناوری وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی و معاون طب سنتی این وزارتخانه، نماینده شورای تخصصی مشترک شورای عالی حوزه و شورای عالی انقلاب فرهنگی، نماینده ستاد راهبری اجرای نقشه جامع علمی کشور و چهار نفر از متخصصین و خبرگان مرتبط در گرایش‌های مختلف، اعضای ستاد توسعه علوم و فناوری گیاهان دارویی و طب سنتی هستند.

کبگانیان گفت: ارزش‌های بنیادین، چشم‌انداز و سیاست‌های کلان سند ملی گیاهان دارویی و طب سنتی در مواد دو تا چهار سند تدوین شده است.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی، افزود: سرزمین ایران از نظر تنوع اقلیمی، کشوری ممتاز و با رتبه بالا و از نظر غنای گیاهی و تنوع زیستی دارای ۱۱ اقلیم از ۱۳ اقلیم شناخته شده جهانی است.

وی تاکید کرد: بر اساس نظر گیاه­شناسان و پ‍‍ژوهشگران، تعداد گونه‌های گیاهی ایران در حدود ۸۰۰۰ گونه است که از نظر تنوع گونه­ای حداقل دو برابر قاره اروپاست و تحقیقات دانش ­پژوهان کشور نشان داده است از این تعداد بیش از ۲۳۰۰ گونه دارای خواص دارویی، عطری، ادویه‌‌ای و آرایشی بهداشتی است.

عضو هیئت علمی دانشگاه صنعتی امیرکبیر، ادامه داد: از تعداد کل گونه­ های شناخته­ شده هم ۱۷۲۸ گونه، گیاهان بومی ایران هستند و فقط در سرزمین ایران می‌رویند و به عنوان یک ظرفیت انحصاری در کشور محسوب می‌شوند.

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.