سماق sumac

در این فیلم زیبا که توسط یک کارگردان جوان و خلاق کشورمان تهیه شده است، درخت دارویی سماق و نحوه برداشت محصول آن در استان کردستان به تصویر کشیده شده است. شبکه خبری آموزشی گیاهان دارویی این فیلم زیبا را به علاقه مندان دنیای گیاهان دارویی تقدیم می کند:

برای دانلود فایل کلیک کنید

 

سُماق (گونه معروف Rhus coriria) درختی است کوهستانی که میوه‌های خوشه‌ای دارد و میوهٔ آن پس از کوبیده شدن به عنوان چاشنی، همراه با غذاهایی همچون کباب استفاده می‌شود.

گیاه سماق از راسته افراسانان (Sapindales)، تیرهٔ پسته‌ایان (Anacardiaceae) است.

سماق در قدیم سماک نیز تلفظ می‌شده و ریشهٔ واژه سُمّاق سریانی است.  سماق برای دندان درد مفید است و اشتها را تحریک می‌کند. لثه را تقویت و از خونریزی معده جلوگیری می‌کند. به دلیل داشتن تانن فراوان قابض و پاک کننده معده می‌باشد. خوردن سماق تازه ایجاد مسمومیت می‌کند. همچنین سماق برای بیماران دیابتی بسیار مفید است. در یونان باستان از چوب سماق به جهت رنگ‌آمیزی پارچه‌های پشمی استفاده می‌شده است و در کشور ایتالیا از این گیاه برای رنگ داده به چرم نیز استفاده شده است.