به گزارش شبکه خبری آموزشی گیاهان دارویی به نقل از مهر، سید احمد موسوی صبح یکشنبه در جریان بازدید از واحدهای فرآوری عرقیات گیاهی آذربایجان غربی با بیان اینکه مرحله پیاده سازی خوشه نقل، بید مشک و عرقیات گیاهی آذربایجان غربی طی سه مرحله عملیاتی شد، افزود: این طرح تا پایان امسال با توجه به اتمام مراحل مطالعات شناختی تحویل انجمن فراگیر برای اجرا می شود.

وی با بیان اینکه آذربایجان غربی به دلیل برخورداری ازشرایط جغرافیایی و تنوع آب و هوایی و بارش های مناسب به ویترینی از انواع گیاهان دارویی و منابع طب سنتی تبدیل شده، اظهار داشت: در این راستا خوشه گیاهان دارویی در سال ۸۵ با توجه به سنتی بودن روند عرق گیری از گیاهان دارویی، عدم حضور موثر استان در بازارهای داخلی و خارجی تصویب شد.

مدیر عامل شرکت شهرکهای صنعتی آذربایجان غربی با اشاره به رویش بیش از ۴۴۶ گونه گیاه دارویی در  استان و با بیان اینکه بیش از ۹۰ درصد این گیاهان در عرصه های طبیعی بصورت خودرو هستند، گفت: تولید صنعتی گیاهان دارویی و فرآوری آنها که هم اکنون به صورت بسیار پایین و در حد اسانس و عرق گیری به شیوه سنتی است، از ضرورت های اجرای این خوشه صنعتی به منظور جلوگیری از انقراض برخی گونه ها بود.

موسوی از بومی سازی کشت ۳ گونه از گیاهان دارویی از جمله آویشن، بابونه و گل پر بر اساس شرایط مختلف خبر داد و اعلام کرد: نقل به عنوان سوغاتی اصلی شهرستان ارومیه از عرق گیاه بیدمشک تهیه می شود ولی به دلیل نبود زنجیره قوی برای بازاریابی، ساماندهی روند تولید وتوزیع و صادرات تا کنون به جایگاه واقعی خود در بین سوغاتی های شهرهای ایران نرسیده است.

وی همچنین با انتقاد از اینکه هنوز خیلی از مسئولان و مدیران صنایع کوچک و مردم تعریف واقعی خوشه های صنعتی را نمی دانند و با وجود گذشت سالها از مطرح شدن این طرح فرهنگ سازی در این راستا انجام نشده، عنوان کرد: با وجود تصویب ۳ خوشه صنعتی برای استان در سال ۸۵ فقدان افراد متخصص، آگاه و ناظر عالی خوشه در استان از جمله دلایل عدم اجرایی شدن خوشه ها در استان تاکنون است.

مدیر عامل شرکت شهرکای صنعتی آذربایجان غربی کاهش هزینه های رشد فناوری را از مزایای اجرای خوشه های صنعتی دانست و  اضافه کرد: خوشه صنعتی پروژه عمرانی نیست بلکه یک روند فرهنگی برای ایجاد فرهنگ کارگروهی بوده که باید به بلوغ برسانیم، با توجه به اینکه خوشه صنعتی فرهنگی غربی بوده باید بوی ساز شده و فرهنگ کارگروهی در استان ایجاد شود.