×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

آخرین اخبار

امروز : پنج شنبه, ۹ فروردین , ۱۴۰۳  .::.  اخبار منتشر شده : 0 خبر

خبرگزاری دانشجویان ایران – زاهدان
سرویس: بهداشت و درمان – عمومی

یونجه

گیاه دارویی یونجه با نام محلی اسپست،‌ از نظر طب قدیم ایران گرم است البته گونه تازه آن گرم و تر و خشک شده آن گرم و خشک است.

به گزارش سرویس بهداشت و درمان ایسنا – منطقه سیستان و بلوچستان، گیاه دارویی یونجه گیاهی علفی و چند ساله است که ارتفاع آن تا یک متر می رسد و برگ های آن دارای سه برگچه می باشد.

برگچه‌های آن، نوک تیز و سبز رنگ و بیضی شکل است و گل های آن به رنگ بنفش تیره یا آبی روشن است. میوه یونجه مانند صدف بوده و دانه داخل میوه مانند لوبیا می باشد.

محمد امیر راشکی مسئول بهره برداری اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری سیستان و بلوچستان در این باره گفت: گیاه دارویی یونجه سرشار از ویتامین های A_ C_E_K و همچنین دارای آمیلاز است که آنزیم مخصوص هضم مواد نشاسته ای است.

وی به خبرنگار ایسنا اظهار کرد: آنزیم های بسیاری در یونجه یافت می شود که به عنوان مثال می توان به امولسین، اینورتاز و پکتیاز اشاره کرد.

وی اظهار کرد: یونجه دارای قریب به ۲۰ درصد پروتئین است و پروتئین های موجود در یونجه شامل لیزین، آرژنینف، هیستیدین، آدنین، فنیل آلانین، آسپاراژین و سیستین می باشد و دارای اسید فسفریک نیز می باشد.

وی ادامه داد: یونجه دارای منیزیوم، آهن و مقداری جزئی ارسنیک و سیلیس است و بنابراین یونجه از نظر مواد غذایی بسیار قوی است و غذای خوبی برای انسان و حیوانات است.

راشکی بیان کرد: یونجه از نظر اینکه دارای بسیاری از مواد معدنی می باشد، شیره آن برای بچه هایی که در حال رشد هستند و استخوان بندی محکمی ندارند بسیار مقید است، حتی امروزه پودر این گیاه را در داروخانه ها می فروشند که آنرا می توان برای بچه های شیر خوار مصرف کرد.

وی خاطرنشان کرد: برای تهیه شیره یونجه باید مقدار ۳۰۰ گرم یونجه را در یک لیتر آب ریخته و آنرا جوشانید تا مقدار آب آن به نصف تقلیل یابد سپس آن را صاف کرده و مقدار کمی عسل به آن اضافه کنید که بصورت شربت درآید.

وی گفت: مقدار مصرف برای اطفال ۲۰۰ گرم در روز است و برای اطفال شیرخوار حدود ۵۰ گرم می باشد که می توان به شیرآنها اضافه نمود و اشخاص بزرگسال هم برای بالا بردن انرژی می توانند از این شیره استفاده کنند.

راشکی در ادامه گفت: یونجه را به صورت تازه و یا جوانه آنها را با سالاد میل کنید و جوانه یونجه را به صورت بسته بندی شده می توانید از سوپرمارکتها خریداری کنید.

وی ضمن اشاره به ملین بودن یونجه گفت: یونجه دو برابر اسفناج آهن دارد و بنابراین خون ساز است و برای کسانی که به کم خونی مبتلا هستند مفید است.

وی تاکید کرد: یونجه به علت دارابودن آهن برای درمان بیماری راشیتیسم به کار می رود و عوارض کمبود ویتامین ث با خوردن یونجه از بین می رود.

وی خاطرنشان کرد: یونجه تازه در بسیاری از کشورها مانند چین، روسیه و آمریکا به مقدار زیاد به جای اسفناج مصرف می شود.

مسئول بهره برداری اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری سیستان و بلوچستان بیان کرد: یونجه را در داروخانه ها و فروشگاه های گیاهان دارویی به صورت پودر، کپسول و قرص به فروش می رسانند و مقدار مصرف آن سه قرص در هر روز است.

وی اظهار کرد: با مزایایی که یونجه دارد، در خوردن تازه آن نباید زیاده روی کرد زیرا بسیار نفاخ است و حتی حیوانات که به مقدار زیاد از آن می خورند به علت گاز زیاد ممکن است تلف شوند.

وی گفت: ضماد پخته یونجه را اگر روزی چند بار روی اعضایی که رعشه دارند بگذارید آنها را درمان می‌کند.

راشکی ادامه داد: تخم یونجه قاعده آور است و برای این منظور تخم یونجه را به صورت دم کرده باید مصرف کرد.

وی افزود: دم کرده یونجه درمان اسهال است و برای تسکین سرفه و نرم کردن سینه روزی ۲ تا ۳ فنجان دم کرده تخم یونجه را مصرف کنید.

وی تاکید کرد: برای درمان رعشه تخم یونجه را در روغن زیتون بریزید و مدت یک هفته جلوی آفتاب بگذارید سپس آنرا صاف کنید و روزی چند قاشق از آن بخورید و روی اعضایی که رعشه دارند بمالید.

مسئول بهره برداری اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری سیستان و بلوچستان خاطرنشان کرد: یونجه حاوی مقدار زیادی ویتامین است و کوبیده آن زخم را به سرعت التیام داده و از خونریزی جلوگیری می کند.



برچسب ها :

این مطلب بدون برچسب می باشد.

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.