×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

آخرین اخبار

امروز : دوشنبه, ۲۷ فروردین , ۱۴۰۳  .::.  اخبار منتشر شده : 0 خبر
بررسی برخی از پارامترهای رشد و تغییرات کمی و کیفی ترکیبات موجود در اسانس مرزه تحت تاثیر رژیم های مختلف آبیاری در طی دوره های رویشی و زایشی

پایه های کشت شده گلدانی مرزه که بر اساس نسبتهای مختلف ظرفیت زراعی تحت تاثیرمقادیر مختلف آبیاری قرار گرفته اند. در زمان گلدهی کامل، جمع آوری گردیده پس ازاندازه گیری طول ریشه و ساقه، وزن تر و خشک ریشه و ساقه جهت اسانس گیری آمادهگردیدند. بدین منظور سرشاخه های هوایی گیاه پس از یک روز خشک شدن در دمای محیط بهروش تقطیر با بخار آب اسانس گیری شدند. نتایج اعمال تیمارهای آبیاری نشان داد کهتنش کمبود آب تاثیر بسزایی بر روی رشد رویشی نمونه ها داشته و نمونه های تحت تنش درمقایسه با نمونه های با آبیاری در حد ظرفیت زراعی دچار افت کاملا مشخصی در رشدرویشی شدند و گلدهی در نمونه های تنش یافته زودتر از سایرین به وقوع پیوسته است. کاهش در وزن تر و خشک ریشه و ساقه و نیز کاهش ارتفاع ساقه و ریشه در نمونه های تنشیافته مشاهده گردید. همچنین اسانس حاصله به صورت یک لایه روغن با نسبتهای مختلف برحسب تنشهای آبی اعمال شده با راندمان ۰٫۰۵ ، ۰٫۱۵ ، ۰٫۲ و ۰٫۳ درصد بدستآمد.ترکیبهای متشکله اسانس بوسیله دستگاه گاز کروماتوگراف کوپل شده با طیف سنجیجرمی (GC/Ms) مورد بررسی قرار گرفت. ۱۹ ترکیب شیمیایی مختلف در اسانس های فوقشناسایی گردید که ترکیب کارواکرول و گاماترپینن مجموعاً ۸۲ – ۷۶ درصد کل اسانسنمونه ها را تشکیل می دهند

برچسب ها :

این مطلب بدون برچسب می باشد.

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.