هو الرحمن

 

 

کتاب گیاهان دارویی و معطر - معرفی کتب کاربردی گیاهان دارویی

 

 

معرفی کتب کاربردی در زمینه تولید و فرآوری گیاهان دارویی و معطر

 

Introduction of Applied Books in
“Production and Processing of Medicinal and Aromatic Plants”

 

 

در دنیای اینترنت متاسفانه اطلاعات بسیار کمی در مورد کتاب های کاربردی در زمینه تولید و فرآوری گیاهان دارویی و معطر منتشر شده است و حتی بسیاری از متخصصین، دانشجویان و کارآفرینان این علم نیز با آنها آشنایی ناچیزی دارند. در این مطلب به تدریج به معرفی این کتب ارزشمند می پردازم. البته مطمئنا بنده نیز با بسیاری از این کتب آشنایی ندارم و شما می توانید با معرفی آنها، سبب آگاهی بنده و تکمیل این مطلب شوید. امیدوارم کمکی ناچیز به اعتلای این علم کرده باشم.

 

محمّدتقی عبادی

 

 

 

کتاب تولید و فرآوری گیاهان دارویی - جلد اول

 

عنوان کتاب: تولید و فرآوری گیاهان دارویی – جلد اول
مولف: مرحوم دکتر رضا امیدبیگی
ناشر: به نشر (انتشارات آستان قدس رضوی)
تاریخ چاپ: ۱۳۹۰ (چاپ ششم، با بازنگری کامل)
تعداد صفحات: ۳۴۷ صفحه

 

فهرست مطالب
فصل اول: اطلاعات عمومی مربوط به کشت گیاهان دارویی
فصل دوم: دیدگاه های بیولوژیکی
فصل سوم: مواد موثره گیاهان دارویی
فصل چهارم: طبقه بندی گیاهان دارویی
فصل پنجم: عوامل موثر در زندگی و خواص گیاهان دارویی
فصل ششم: اصلاح گیاهان دارویی
فصل هفتم: عوامل مهم تولید گیاهان دارویی
فصل هشتم: فرایندهای پس از برداشت
فصل نهم: استخراج اسانس ها
فصل دهم: کنترل کیفیت گیاهان دارویی

 

 

کتاب تولید و فرآوری گیاهان دارویی - جلد دوم

 

عنوان کتاب: تولید و فرآوری گیاهان دارویی – جلد دوم
مولف: مرحوم دکتر رضا امیدبیگی
ناشر: به نشر (انتشارات آستان قدس رضوی)
تاریخ چاپ: ۱۳۸۴ (چاپ اول، با بازنگری کامل)
تعداد صفحات: ۴۳۸ صفحه

 

فهرست مطالب
فصل اول: ارگوت (سیخک جو)
فصل دوم: خشخاش
فصل سوم: رازیانه، گشنیز، گلپر، باریجه، زیره سیاه، زیره سیاه ایرانی، آنغوزه
فصل چهارم: خردل
فصل پنجم: پروانش صغیر، آنسونیا، پروانش
فصل ششم: سداب، گونه های مرکبات
فصل هفتم: نعناع، کلیاتی در مورد گونه های مختلف نعناع، بادرشبو، مرزه، مرزنجوش، مرزنجوش بستانی، مریم گلی، مریم گلی کبیر، گل مکزیکی (آق اوستا)،
فصل هشتم: تاتوره، بنگ دانه، شابیزک، تاجریزی دارویی
فصل نهم: علف لیمو
فصل دهم: ترخون، افسنطین، خار مقدس، همیشه بهار، گلرنگ، بومادران، ماریتیغال، لوزارنگ
فصل یازدهم: عناب، سیاه توسه
فصل دوازدهم (سایر گونه ها): نمدار، درخت پیرو، آقطی سیاه، پامچال، آدونیس، گل برفی، گالگا، اسفرزه

 

 

 کتاب تولید و فرآوری گیاهان دارویی - جلد سوم

 

عنوان کتاب: تولید و فرآوری گیاهان دارویی – جلد سوم
مولف: مرحوم دکتر رضا امیدبیگی
ناشر: به نشر (انتشارات آستان قدس رضوی)
تاریخ چاپ: ۱۳۸۵ (چاپ چهارم)
تعداد صفحات: ۳۹۷ صفحه

 

فهرست مطالب
فصل اول: انجدان رومی، انیسون (بادیان رومی)، سنبل ختایی، شوید، زیره سبز
فصل دوم: زوفا، بادرنجبویه، آویشن باغی، ریحان، اسطوخودوس فرانسوی (اسطوخودوس حقیقی)، اسطوخودوس انگلیسی (اسطوخودوس دورگ)
فصل سوم: سنبل الطیب
فصل چهارم: گل انگشتانه کرکدار، گل انگشتانه ارغوانی، خرگوشک (گل ماهور)
فصل پنجم: ختمی دارویی، گل ختمی (ختمی برّی)، پنیرک موریتانی، پنیرک
فصل ششم: توتون
فصل هفتم: پیرتر (گل حشره کش)، گل قاصد، بابونه رومیف پاخری، بابونه آلمانی
فصل هشتم: شیرین بیان، شنبلیله
فصل نهم: رازک
فصل دهم (تیره های مختلف): کدوی تخمه کاغذی، کتان روغنی، گچ دوست، نسترن کوهی، زردچوبه، جین سنگ

 

 

کتاب تولید و فرآوری گیاهان دارویی - جلد چهارم

 

عنوان کتاب: تولید و فرآوری گیاهان دارویی – جلد چهارم
مولف: مرحوم دکتر رضا امیدبیگی
ناشر: به نشر (انتشارات آستان قدس رضوی)
تاریخ چاپ: ۱۳۸۹ (چاپ اول)
تعداد صفحات: ۴۲۳ صفحه

 

فهرست مطالب
فصل اول: جینکو
فصل دوم: سرخدار
فصل سوم: چریش
فصل چهارم: دارچین
فصل پنجم: گل محمدی
فصل ششم: هل، زنجبیل
فصل هفتم: صبر زرد، سیر
فصل هشتم: زعفران
فصل نهم: گل راعی
فصل دهم: اکلیل کوهی (رزماری)، دم شیر، نعناع گربه ای معطر، فراسیون
فصل یازدهم: فاگوپیروم
فصل دوازدهم: سرخارگل، بابونه گاوچشم، جعفری مکزیکی، شیشا
فصل سیزدهم: گل مغربی، گاو زبان باغی، گزنه، شاه پسند دارویی

 

 

 

 

عنوان کتاب: فرآیندهای برداشت، خشک کردن و فرآوری گیاهان دارویی و معطّر
مترجمین: دکتر فرزاد نجفی، مهندس محمّدتقی عبادی، مهندس جلال عباسیان
ناشر: انتشارات دانشگاه شهیدبهشتی تهران
تاریخ چاپ: ۱۳۹۰
تعداد صفحات: ۳۸۰ صفحه

 

فهرست مطالب
فصل اول: مقدمه
فصل دوم: برداشت
فصل سوم: خشک کردن
فصل چهارم: فرآوری مکانیکی
فصل پنجم: استخراج مواد مؤثره
فصل ششم: کاربردهای صنعتیِ گیاهان دارویی و معطر
فصل هفتم: تصمیم گیری

 

 

تکنولوژی ساخت دارو از منشا گیاه

 

عنوان کتاب: تکنولوژی ساخت دارو از منشا گیاه
مترجمین: دکتر فرنوش فرنیا، دکتر علی اصغر جهانگیری
ناشر: موسسه فرهنگی جهانگیری
تاریخ چاپ: ۱۳۷۳
تعداد صفحات: ۳۰۶ صفحه

 
فهرست مطالب
فصل اول: گونه های دارویی
۱-۱- پیشگفتار
۱-۲- گونه های دارویی تهیه شده از گیاهان
فصل دوم: مواد اولیه
۲-۱- بازیابی داروها
۲-۲- تجزیه داروها
فصل سوم: مواد استخراج کننده
۳-۱- واژه ها و تعاریف
۳-۲- حلال های دارویی
۳-۳- مخلوط حلال ها
فصل چهارم: فرآیندها
۴-۱- خردکردن، درجه بندی و طبقه بندی مواد دارویی گیاهی
۴-۲- استخراج داروها
۴-۳- خالص سازی مجموعه مواد
۴-۴- تغلیظ مجموعه مواد

 

 

 

گیاهان اسانس دار (گیاهشناسی، فیزیولوژی، شیمی، ژنتیک، بیوتکنولوژی، تجارت جهانی و ...)

 

عنوان کتاب: گیاهان اسانس دار (گیاهشناسی، فیزیولوژی، شیمی، ژنتیک، بیوتکنولوژی، تجارت جهانی و …)
مترجمین: دکتر کامبیز بقالیان، دکتر حسنعلی نقدی بادی
ناشر: نشر اندرز
تاریخ چاپ: ۱۳۷۹
تعداد صفحات: ۲۳۶ صفحه

 

فهرست مطالب
فصل اول: مقدمه
فصل دوم: گیاهشناسی
فصل سوم: فیزیولوژی
فصل چهارم: شیمی اسانس ها
فصل پنجم: ژنتیک
فصل ششم: فعالیت بیولوژیکی اسانس ها
فصل هفتم: بیوتکنولوژی گیاهان دارویی و معطر
فصل هشتم: مسائل تجاری

 

 

 

کتاب عصاره گیری و استخراج مواد متشکله گیاهان دارویی

 

عنوان کتاب: عصاره گیری و استخراج مواد موثره گیاهان دارویی
مولف: دکتر سید هادی صمصام شریعت
ناشر: انتشارات مانی
تاریخ چاپ: چاپ دوم، ۱۳۸۶
تعداد صفحات: ۲۵۸ صفحه

 

فهرست مطالب
فصل اول: عصاره گیری و استخراج مواد متشکله گیاهان دارویی
فصل دوم: جداکردن مواد متشکله موثره از یکدیگر
فصل سوم: روش های شناخت و تشخیص ساختمان شیمیایی مولکولی مواد
فصل چهارم: پیدایش مواد متشکله موثر گیاهان دارویی
فصل پنجم: روش ارزشیابی مواد موثره در فرآورده های گیاهان دارویی

 

 

 

کتاب گیاهان دارویی و معطر

 

عنوان کتاب: گیاهان دارویی و معطر، شناخت و بررسی اثرات آنها
مولف: دکتر عبدالله قاسمی
ناشر: انتشارات دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرکرد
تاریخ چاپ: ۱۳۸۸
تعداد صفحات: ۵۴۱ صفحه

 

فهرست مطالب
فصل اول: مبانی گیاهشناسی گیاهان دارویی و معطر
فصل دوم: تعاریف و اصطلاحات
فصل سوم: گیاهان، طب سنتی و دامپزشکی سنتی
فصل چهارم: تاریخچه و اهمیت اقتصادی گیاهان دارویی و معطر
فصل پنجم: ترکیب های ثانویه گیاهان دارویی و معطر

 

شیمی و تهیه صنعتی روغنهای اسانسی

 

عنوان کتاب: شیمی و تهیه صنعتی روغن های اسانسی
تالیف: دکتر فاطمه سفیدکن
ناشر: انتشارات زاوش
تاریخ چاپ: ۱۳۸۶
تعداد صفحات: ۲۵۶ صفحه

 

فهرست مطالب
فصل اول: شیمی روغن های اسانسی
فصل دوم: پیشرفت های جدید در شیمی روغن های اسانسی
فصل سوم: نقش روغن های اسانسی در زندگی گیاه
فصل چهارم: تغییرات میزان و ترکیب اسانس ها
فصل پنجم: روش های تقطیر برای تهیه روغن های اسانسی
فصل ششم: تجهیزات موردنیاز در تقطیر گیاهان معطر
فصل هفتم: مشکلات عملی در رابطه با تقطیر روغن های اسانسی

 

فصل هشتم: تقطیر آبی مواد گیاهی در فشار کاهش یافته، افزایش یافته و بخار فوق داغ

 

فصل نهم: تصفیه و فراکسیون سازی روغن های اسانسی

 

فصل دهم: روغن طبیعی گل ها و روش های استخراج

 

فصل یازدهم: ارزیابی و بهینه سازی اسانس ها

 

 

تجزیه و شناسایی مواد دارویی گیاهی به روش میکروسکوپی و کروماتوگرافی

 

عنوان کتاب: تجزیه و شناسایی مواد دارویی گیاهی
مترجم: دکتر هادی صمصام شریعت
ناشر: انتشارات روزبهان
تاریخ چاپ: ۱۳۸۲ – چاپ دوم
تعداد صفحات: ۲۴۶ صفحه

 

فهرست مطالب
فصل اول: روش کروماتوگرافی
فصل دوم: روش TAS جهت استخراج فوری مواد آلی و غیر آلی
فصل سوم: آزمایش مقدماتی و ذهنی (ماکروسکوپی) داروهای خام
فصل چهارم: آنالیز و شناسایی داروهای خام بوسیله میکروسکوپ
فصل پنجم: مواد خام طبیعی که حاوی آلکالوئید هستند
فصل ششم: مواد خام طبیعی که حاوی مشتقات آنتراسن هستند
فصل هفتم: مواد خام طبیعی که حاوی روغن می باشند

 

فصل هشتم: مواد خام طبیعی که حاوی گلیکوزید می باشند

 

فصل نهم: رزین ها، بالزام ها و روغن های فرار

 

فصل دهم: مواد خام طبیعی که حاوی ترپین و مشتقات فنیل پروپان و ادویه ها

 

فصل یازدهم: مواد خام طبیعی که محتوی مواد آرامبخش هستند

 

فصل دوازدهم: مواد خامی که دارای خاصیت ضد کرم و حشره کش هستند

 

فصل سیزدهم: مواد خام طبیعی که محتوی مشتقات گزانتین هستند

 

فصل چهاردهم: مواد خام طبیعی محتوی تانن

 

فصل پانزدهم: نشاسته ها

 

 

 

وبلاگ گیاهان دارویی و معطر ایران

 

و ادامه دارد …

 

 وبلاگ گیاهان دارویی و معطر ایران


کلیدواژه ها :