به گزارش شبکه خبری گیاهان دارویی، در مقالهای تحت عنوان “نقش فاکتورهای فیزیولوژی درآنمی و تغذیه درمانی” که در دومین همایش کشوری هماتولوژی ارائه شد عنوان شد: سویا، آناناس و سیب برای جذب آهن در سیستم گوارشی بهتر است.

کارشناس پژوهش مرکز تحقیقات الکتروفیزیولوژی دانشگاه علوم پزشکی تهران ضمن تشریح چکیده مقاله خود اظهار داشت: امروزه مکانیسم های فیزیولوژی و فرآیندهای بیوشیمایی در مباحث تغذیه ای کاربرد فراوان دارند و با توجه به آنها می توان بسیاری از بیماریها و اختلالات متابولیکی را از راه رژیم غذایی درمان کرد.

محمد توشیح افزود: به عنوان مثال، در بیماری کم خونی (آنمی) که فاکتورها و مکانیسم های متعددی در ایجاد آن نقش دارند میتوان علاوه بر درمان دارویی، از رژیم غذایی و توصیه های خوراکی کمک گرفت.توشیح تصریح کرد: شایعترین نوع آنمی در جامعه آنمی فقر آهن و کمبود ویتامین B12 است که جهت پیشگیری و درمان بهتر است از رژیم غذایی خاصی که سرشار از فاکتورهایحاوی مقادیری آهن باشد، مصرف شود.

وی متذکرشد: مصرف گوشت ماهی و فرآورده های دریایی، گوشت پرندگان، زرده تخم مرغ، جگر، کنگر فرنگی، لوبیا و آلوی خشک که غنی از آهن هستند، بسیار مفیدند.کارشناس ارشد فیزیولوژی انسانی عنوان داشت: ازسوی دیگر، جهت جذب آهن در سیستم گوارشی بهتر است رژیم غذایی حاوی اسید سیتریک و اسید مالیک باشد که منبع این مواد سویا، آناناس، سیب و انواع لیمو است.


کلیدواژه ها :