×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

آخرین اخبار

امروز : پنج شنبه, ۹ فروردین , ۱۴۰۳  .::.  اخبار منتشر شده : 0 خبر
بررسی زمان مناسب برداشت، فرآوری و بسته بندی میوه عناب

ین تحقیق به منظور تعیین مناسب تر ین زمان برداشت، خشک کردن، بسته بندی و نگهداری میوه عناب در شهرستان بیرجند از سال ۱۳۷۸ به مدت سه سال و در دو مرحله، بر اساس آزمایش فاکتوریل دو متغیره با طرح پایه کاملا تصادفی در سه تکرار انجام گردید.در مرحله اول طرح، نمونه ها در دو زمان (۱۰۰ و۱۲۰ روز پس از تمام گل) برداشت و به سه روش خشک کردن (روی درخت، خاکستر، صنعتی ) تیماربندی گردیدند.سپس آزمون های فیزیکی و شیمیایی (عرض میوه، وزن میوه، درصد رطوبت، میزان مواد جامد محلول، اسید قابل تیتر و pH) میوه های عناب بعداز برداشت اندازه گیری شدند. بر روی نمونه های خشک شده ارزیابی حسی به عمل آمد. تجزیه و تحلیل آماری مرحله اول نشان داد که زمان ۱۲۰ روز پس از تمام گل مناسب ترین زمان برای برداشت می باشد، که در این زمان میوه عناب بیشترین وزن، طول، مواد جامد محلول و اسیدیته را داشته است و روش خشک کردن در خاکستر از نظربافت، رنگ، طعم و پذیرش عمومی از نظر مصرف کننده مطلوب بود. درمرحله دوم طرح، نمونه فوق به سه روش (بسته بندی درکارتن، فیلم پلی اتیلنی با دانسیته پایین و سلوفان) بسته بندی و در سه درجه حرارت (۲۵، ۱۰، ۴ درجه سانتی گراد) به مدت یکسال نگهداری شدند. هر ۶ ماه یکبار درصد تغییرات وزنی، میزان فعالیت حشرات، میزان رطوبت، ارزیابی حسی (بافت، رنگ، طعم و پذیرش عمومی) محصول بررسی گردید. نتایج تجزیه و تحلیل آماری طرح نشان داد که بسته بندی با پلی اتیلن با دانسیته پایین مناسب ترین نوع بسته بندی و درجه حرارت ۴ درجه سانتی گراد مطلوب ترین شرایط نگهداری میوه عناب می باشد. همچنین نمونه های نگهداری شده تحت این شرایط پس از یکسال نیز از نظر داوران کیفیت قابل قبولی داشتند.

برچسب ها :

این مطلب بدون برچسب می باشد.

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.