به گزارش شبکه خبری گیاهان دارویی به نقل از ایرنا، بسیاری از مردم طب سنتی را بر طب شیمیایی ترجیح می دهند چراکه طب شیمیایی ممکن است با داروهای تلخ یا روش های درمانی دردآور همراه باشد در حالی که در طب سنتی می توان گیاهان دارویی را در قالب دمنوش های گوارا یا عرقیات گیاهی که طعم چندان تلخی ندارد، استفاده کرد.

استفاده از طب سنتی و گیاهان دارویی به ویژه در دوران بارداری بیشتر می شود چراکه تصور می شود داروها و درمان های شیمیایی می تواند عوارض جبران ناپذیری برای زنان باردار داشته باشد اما گیاهان دارویی هیچگونه عارضه ای ندارد.

گیاهان دارویی بسیار قوی در طب سنتی وجود دارد که به مثابه سم عمل کرده و حتی می تواند موجب سقط جنین در زنان باردار شود و در مقابل نیز غذاهایی در طب سنتی وجود دارد که می تواند به تکامل جنین کمک کند.

متخصص طب سنتی و هیات علمی علوم پزشکی شهید بهشتی در این باره می گوید: در طب سنتی، خوردن غذاهایی مانند گوشت گوسفند، گوشت کبک، گوشت بلدرچین، نان تهیه شده از گندم آفت نزده و میوه هایی مانند به، سیب، انگور، انار، گلابی و خشکباری مانند مویز، انجیر ، بادام و پسته مفید در دوران بارداری مفید است.

دکتر ˈمژگان تنسازˈ می افزاید: این غذاها در طب سنتی از جمله غذاهای گروه ˈگرم و ترˈ به شمار می رود که موجب تولید خون سالم شده و به رشد و نمو جنین کمک می کند.

وی ادامه می دهد: همچنین داروها و غذاهایی که دارای خواص نفخ آور، مدر و قاعده آور هستند نباید در دوران بارداری مصرف شود چراکه این گونه مواد خوراکی موجب لغزندگی و سقط جنین می شود.

وی خاطرنشان کرد غذاهایی مانند نخود و لوبیا، کنجد و کرفس از جمله غذاهای مضر در دوران بارداری بوده که مصرف آنها به ویژه در ماه های اول بارداری خطرناک است.

**استفاده از داروهای ملین گیاهی و خطر سقط جنین

این متخصص طب سنتی یادآور شد یکی از مشکلات زنان باردار طی دوران بارداری، یبوست است و برخی از زنان باردار طی این دوران خودسرانه از داروهای ملین به ویژه داروهای ملین گیاهی (داروهای مسهل) استفاده می کنند در حالی که هر ملینی را به صرف گیاهی بودن نمی توان استفاده کرد.

تنساز تاکید کرد ملین های گیاهی مانند ختمی، پنیرک و بنفشه موجب سقط جنین می شود.