آشنایی با  املاح
معدنى مهم و مواد مختلف مورد نیاز
بدن
برای سلامتی و طول عمر
ادامه بخش اول






                                         املاح
معدنى مهم و مواد مختلف مورد نیاز

بدن
۲

مواد لعاب دار

این گونه مواد از لحاظ نرم کردن حرکات مفاصل ، حرکات روده اى ،
خروج اخلاط از سینه بسیار مفید و

وجودشان لازم است . بنابراین براى کسانى که
مفاصلشان به راحتى حرکت نمى کند، اشخاص

مبتلا به یبوست ، کسانى که دچار برونشیت
هستند بسیار لازم است که رفع ناراحتى مفصلى
و یبوست نموده خروج اخلاط سینه را تسهیل مى کند.
مواد لعابدار در قارچ ، کلم ، اسفناج ، لیمو ترش ، پرتقال ، سیب و کلیه
میوه هاى آبدار یافت مى شود
.
نیکل

وجود نیکل براى عمل غده لوزالمعده لازم است بخصوص در نزد مبتلایان به دیابت
کاملا ضرورت دارد
.
نیکل در قارچ ، کلم ،
اسفناج ، کاهو، انجیر، گندم سیاه ، گلابى ،آلو، زردآلو، گیلاس ، سبوس گندم ، دانه
هاى لوبیاى تازه ، هویج ، سیب زمینى ،
پیاز، گوجه فرنگى ، ذرت ، شاهى آبى ، انگور و
برنج دیده مى شود.
شوره یا ازت

شوره مدر و تصفیه کننده خون و سبک کننده کار کبد، کلیه ها، پروستات و مثانه
است و در افراد سودائى مزاج و مبتلایان به
روماتیسم ، ورم سیاهرگ ، بیمارى احتقانى و پوست
بسیار مفید است

.
شوره در مارچوبه ، پیاز، شلغم ، هویج ، تره فرنگى ، سیر،
سیب زمینى ترشى ، سیب زمینى ژاپنى

و کرفس یافت مى شود.
پکتین

نقش پکتین بسیار قابل توجه است . این ماده در تشکیل غشاء سلولى دخالت داشته و در رشد و
نمو تاثیر مى کند. بعلاوه یک

ماده غذائى ذخیره اى است که قابلیت انعقاد
خون را افزایش مى دهد.(اثر بند آورنده

خون در خونریزیها)
پکتین در اغلب میوه جات بخصوص سیب ، گلابى
و انگور وجود

دارد.
فسفر

وجود فسفر براى تثبیت کلسیم بر روى بافت استخوانى کمال ضرورت را دارد همچنین
است در مورد تشکیل سلولهاى عصبى و

گلبولهاى خون تجویز این ماده معدنى بویژه
در بیمارى روان نژندى

(۳۳)، ضعف ، سل ، بیمارى عصبى ، ورم اعصاب ، و مرحله رشد و نمو توصیه مى
شود
.
فسفر در بادام ، گندم (بخصوص جوانه آن )، انگور(بخصوص دانه هاى هسته آن
)، سیر، جو صحرائى ، جو، نخود

تازه ، ذرت ، لوبیا(دانه هاى تازه )، عدس ،
کلم ، اسفناج ، پیاز، کاهو، هویج ، سیب

،
برنج ، کرفس ، سیب زمینى ، گل کلم ، تره فرنگى ، آلو، توت فرنگى ، تمشک ، گوجه
فرنگى ، کاسنى ، خیار، بلوط، قارچ ،
آرتیشو، گردو، فندق ، آناناس ، آوکادو، موز،
خرما، خرمالو، کیوى و انبه موجود است .
پتاسیم
این ماده معدنى به هضم و جذب مواد غذائى
کمک نموده بعلاوه در تشکیل

گویچه هاى خون دخالت دارد. همچنین عضلات و
غدد را تقویت مى کند
.
پتاسیم در گندم (جوانه و مغز آن )، آناناس ، آوکادو، خرما،
خرمالو، و کیوى یافت مى شود
.
املاح پتاسیم (پتاس
)
شستشو دهنده و پاک
کننده لوله

گوارش و روده ها، قلیایى کننده حالت اسیدى
اضافى معده مى باشد و در بافتها(ماهیچه

اى ، غدد، گویچه ها) به حالت فعاله موجود
است

.
در دانه هاى نخود و لوبیا، جو، کرفس ، سیب زمینى ، عدس ، جو صحرائى ،
بادام ، گندم سفید، کاهو، تره فرنگى ، سیب ،
کلم ، هویج ، اسفناج ، پیاز، انگور(دانه هاى هسته
)، فندق ، خرما، ذرت ، شاه بلوط،

قارچ ، گردو، کاسنى ، زرد آلو، هلو، گیلاس
، گلابى ، آلو، ترشک و توت فرنگى وجود

دارد.
روبیدیم
(۳۴)
این ماده معدنى در درمان مبتلایان به کم خونى بسیار سودمند است و بویژه در
چغندر قرمز وجود دارد
.
سلنیم
(۳۵)
فقدان این ماده معدنى
ممکن است منشا اختلال و از بین رفتن تعادلات
ماهیچه اى یا خونى بوده باشد. بعلاوه از بروز
بعضى انواع سرطانها جلوگیرى نموده و

به بهبود بعضى خونریزیها کمک مى کند.
این ماده علاوه بر آنکه در فراورده هاى شیرى و تخم پرندگان موجود است . در جلبک
ها، غلات ، کلم ، کرفس ، خیار، قارچ ،

پیاز، و تربچه نیز دیده مى شود .
سیلیسیم

این ماده معدنى به
همراهى آهک در تشکیل و ساختمان استخوان ، دندان و
زردپى دخالت و تاثیر داشته آنها را محکم و در عین
حال نرم نگاه میدارد بعلاوه در

ساختن پوست ، غشاء امعاء و احشاء، ناخنها،
مو و پشم دست دارد. این ماده در درمان

بیماریهاى دیابت ، راشیتیسم ، تصلب شرائین
بسیار مؤ ثر است . بعلاوه بهبود

بیماریهاى پوستى را سرعت بخشیده ناخنها را
نرم نگاهداشته به آنها استحکام مى بخشد
.
همچنین در روئیدن مو(با همراهى گوگرد) عامل
بسیار مؤ ثر و مفیدى است . این ماده ورم
غشاء استخوانى را درمان نموده و قابلیت ارتجاع
استخوانى را فزونى مى بخشد. همراه با

اکسیژن موجب تقویت کلیه ها و قلب گردیده و
یکى از مواد پیشگیرى کننده سرطان بشمار

مى رود.
سیلیسیم در پوست میوه جات و غلات (سبوس
گندم )، سیر، سیب ، دانه هاى

لوبیاى تازه ، گل کلم ، نخود تازه ، و توت
فرنگى وجود دارد
.
سدیم

در عمل گوارش و جذب بسیار مفید بوده و در ساختن اخلاط مختلف و غضروف نقش
مؤ ثرى دارد
.
سدیم در جوانه گندم ، لوبیا سبز، شاه بلوط، جو صحرائى ، خرما، ذرت ،
زرد آلو، جو، برنج ، آناناس و آکادو

وجود دارد.
املاح سدیم

املاح سدیم

پاک کننده : تمیز کننده لوله گوارشى و روده ها، قلیائى کننده حالت اسیدى اضافى معده است
.
این ماده در جو صحرائى ،
اسفناج ، عدس ، کلم ، تره فرنگى ، سیب ، هویج ، دانه هاى نخود و لوبیاى
تازه ، جو، کاهو، گندم سفید، سیب زمینى و پیاز موجود است

.
گوگرد

گوگرد در ساختن استخوانها، دندانها و زردپى دست داشته و به جذب کلسیم کمک مى کند. ضد
عفونى کننده قوى و تصفیه کننده
بوده و در عفونتهاى روده اى
وجودش بسیار گرانبهاست . همچنین در بیماریهاى پوست ،
برونشیت
و غیره نیز بسیار مؤ ثر و معالج است
.
گوگرد در سیر، پیاز، تره فرنگى ، شاهى آبى ، تربچه ، جو، هلو، ذرت ، برنج ، سیب زمینى ، خرما، شاه بلوط،
کلم ، گندم
(جوانه آن )، خیار،
جو صحرائى فندق ، بادام ، لوبیا سبز، گیلاس ، پرتقال ، توت
فرنگى ، زردالو و گلابى موجود است .
روى

روى در ساختن گویچه
هاى سفید و گویچه هاى سرخ خون دخالت داشته براى انجام عمل بیضه ها و
فعالیت ویتامین ها وجودش لازم و ضرورى است
.
روى در چغندر، گندم ، جو، ذرت ، کلم ، کاهو، قارچ ، گوجه فرنگى ، هویج ، هلو، اسفناج و پرتقال وجود
دارد
.
عناصر کمیاب
(۳۶)
علاوه بر مواد معدنى و املاح و ویتامین ها که ذکر شد بعضى
عناصر دیگر
نیز بایستى در مواد غذائى
وجود داشته باشد تا بدن سلولهاى تازه اى بجاى سلولهاى
فرسوده
و از کار افتاده ساخته و جانشین آنها نموده نیروى کافى به دست آورد. اینگونه
مواد را
((عناصر کمیاب )) مى نامند. در بین این عناصر بعضى مواد فلزى به صورت ((آثار)) وجود دارد از قبیل
فلوئور، منگنز، ید و غیره
.
گرچه نقش بعضى از آنها هنوز
معلوم نشده لیکن اهمیت وجود آنها بخوبى یه اثبات رسیده است . حیواناتى
که از غذاهاى حاوى مواد مزبور به وسیله ترکیبات صنعتى تغذیه نموده اند پس
از چندى
دچار اختلالات شدیدى گردیده و تلف مى شوند.
حیواناتى که قسمتى از مواد مزبور را
بصورت طبیعى خورده اند نیز
دچار بیماریهاى مختلف گردیده اند لیکن مدت بیشترى زنده
مانده
اند
.
مخمرها نیز که مطمئن ترین وسیله تهیه عناصر کمیاب ، لازم
براى خوب
عمل کردن ارگانیسم هستند
وجودشان در غذا لازم و ضرورى است
.
 
بخش اول





طبقه بندی:
طب سنتی
، 
گیاهان دارویی
، 

برچسب ها:
املاح مورد نیاز بدن،
مواد معدنی مورد نیاز بدن،
املاح،
مواد معدنی،
گیاهان دارویی،
طب سنتی،