به گزارش شبکه خبری گیاهان دارویی و ترکیبات طبیعی به نقل از ایسنا، در تحقیقی که توسط دکتر حسین حسین‌زاده ‌ استاد دانشکده داروسازی دانشگاه علوم پزشکی مشهد و همکارانش صورت گرفته است، نشان داده شده که زعفران و عطر آن موجب کاهش خطر سکته قلبی می‌شود.

وی با اشاره به تحقیقات صورت گرفته در گذشته مبتنی بر اثر ضد ایسکمی و سکته زعفران در بافت‌های کلیه، عضلات و مغز گفت: بعد از این تحقیق با همکاری همکاران به بررسی اثر این ادویه و عطر آن “سافرانال” در مدل مصنوعی ایجاد سکته توسط ماده شیمیایی ایزوپرترنول پرداختیم.

وی افزود: در این تحقیق به روش بیوشیمیایی و آسیب‌شناسی، مشخص شد که زعفران و عطر آن باعث پیشگیری ضایعات قلبی ناشی از سکته می‌شود.

حسین‌زاده با اشاره به اثرات دیگر زعفران مانند اثر ضد فشار خون، پایین آورنده چربی خون،‌ ضد تصلب شرایین و آرامبخشی، اظهار کرد: در این ادویه اثر ضد سکته قلبی مشاهده شد و در تحقیق اخیر می‌توان زعفران را به عنوان کاندیدای مناسبی جهت مطالعه آن در انسان به منظور پیشگیری از انفکتوس قلبی یا پس از ابتلا به این بیماری معرفی کرد.


کلیدواژه ها : ,