به گزارش شبکه خبری گیاهان دارویی به نقل از  خبرگزاری فارس ، منصور برغمدی در همایش فرصت‌ها و توانمندی‌های گیاهان دارویی شهرستان سبزوار اظهار داشت: انواع گیاهان دارویی همانند زیره، زعفران، فلفل قرمز، گل محمدی و غیره در این شهرستان تولید می‌شود و سه هزار تن انواع عرقیات گیاهی، ۸۰ تن بسته‌بندی ادویه و چاشنی و ۵۰ تن دم‌نوش‌های گیاهی در ۵۰ واحد کارگاه تولید عرقیات و فرآوری گیاهان دارویی از مهم‌ترین ظرفیت‌های منحصربه‌فرد این شهرستان است.

وی افزود: ازنظر توانمندی‌های علمی و تحقیقاتی این شهرستان دارای مرکز تحقیقات گیاهان دارویی دانشگاه حکیم سبزواری، مرکز رشد فناوری سلامت دانشگاه علوم پزشکی، پژوهشگران، نیروهای جوان دانش‌آموخته و عطاری‌های تجربی در حوزه گیاهان دارویی است.

مدیر جهاد کشاورزی سبزوار با اشاره به ظرفیت سبزوار در حوزه گیاهان دارویی، تصریح کرد: ۳۵۰ واحد عطاری، شرکت‌های دارای مجوز و دو کارخانه زیرِ پاک‌کنی در حوزه تولید گیاهان دارویی در این شهرستان مشغول به فعالیت هستند.

برغمدی ادامه داد: در حال حاضر ۵۴ واحد فرآوری بسته‌بندی گیاهان دارویی حدود سه هزار تن عصاره گیاهی در این شهرستان تولید می‌کنند.وی یادآور شد: از مجموع ۱۵۶ هزار هکتار کشتزار این شهرستان حدود هفت هزار هکتار آن به کشت گیاهان دارویی اختصاص دارد.