زعفران Crocus sativus) Saffron)

زعفران Crocus sativus) Saffron)

به گزارش شبکه خبری گیاهان دارویی ، به نقل از خبرگزاری صدا و سیما پیمان یوسفی آذردر نشستی با حضور تشکل‌های زعفران افزود: برای راه‌اندازی تشکلی قوی در حوزه این محصول برنامه داریم. وی ادامه داد: این تشکل از کارگروه‌های تخصصی در زمینه تولید، استانداردسازی، فرآوری و بازار تشکیل خواهد شد. یوسفی آذر اظهار داشت: اجرای طرح جامع زعفران در دستور کار دفتر طرح ملی گیاهان دارویی قرار دارد تا ایران بتواند در محصولی که بیش از ۹۰ درصد آن را تولید می‌کند به سهم قابل قبولی در بازار جهانی دست پیدا کند. یوسفی آذر با بیان این که سهم کنونی ایران از بازار جهانی زعفران، یک دهم است، خواستار هم افزایی دست‌اندرکاران این محصول برای افزایش حضور در بازارهای هدف شد.

وی در عین حال به افت قیمت زعفران در کشور اشاره و تصریح کرد: این فرآیند به نفع تولید‌کنندگان نیست و فعالان این بخش باید تلاش بیشتری کنند و گام‌های عملیاتی بردارند. در این نشست، تشکل ها و شورای ملی زعفران نیز خواستار حمایت دولت برای توسعه سهم زعفران ایران در بازارهای بین‌المللی شدند. تشکل‌های بخش زعفران کشور بر اهمیت علم، فناوری و تولید زعفران تاکید و این سه رکن را زیر بنای تشکیل زنجیره ارزش زعفران عنوان کردند. در این نشست مشکلات مربوط به تجارت زعفران و واردات این محصول توسط هند از افغانستان بدون تعرفه و تعیین تعرفه ۳۵ درصد برای واردات زعفران ایران و همچنین نوسانات قیمت و روند بازارسازی مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

تولید زعفران در ایران از ۳۰ تن در سال ۱۳۶۸ طی سال‌های اخیر به ۳۰۰ تن رسیده است؛ ایران سابقه صادرات ۲۰۰ تن زعفران را در سال دارد. همچنین مصرف سرانه زعفران در ایران یک گرم است و سالیانه ۸۰ تن از زعفران تولیدی کشور در داخل مصرف می‌شود.