×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

آخرین اخبار

امروز : شنبه, ۱ اردیبهشت , ۱۴۰۳  .::.  اخبار منتشر شده : 0 خبر
پیشرفت کشت و کار گیاهان دارویی در خراسان شمالی

به گزارش شبکه خبری آموزشی گیاهان داوریی عبدالله یوسفی روز پنجشنبه  با بیان اینکه سطح زیر کشت گیاهان دارویی در کشتزارهای این استان نسبت به سال گذشته ۵۰ هکتار افزایش یافته است افزود: گیاهان دارویی استان شامل زیره سبز، آویشن باغی، باریجه، نعنا فلفلی، خاکشیر، گشنیز ،کدو تخم کاغذی، کتان و … است.
وی گفت: زیره سبز عمده ترین گیاه دارویی کشت شده در استان است. شهرستان اسفراین با ۹۱۰ هکتار بیشترین سطح زیر کشت را داراست.
وی اظهار کرد: در سال جاری ۲۰۰ هکتار از سطح کشت با دستگاه ریز کارنده تامین شده است.
یوسفی سطح زیر کشت گل محمدی استان را ۲۵۳ هکتار عنوان کرد و گفت: در مقایسه با سال گذشته ۱۳۰هکتار افزایش یافته است.
وی با بیان اینکه قلمه مورد نیاز از محل اعتبارات ملی تامین شده است افزود: شهرستان فاروج با سطح زیر کشت ۵۰ هکتار و تولید ۱۸۰تن جایگاه نخست از نظر سطح و تولید داراست.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی گفت: برداشت گل محمدی از سطح گلستان های استان آغاز شده و پیش بینی می شود ۲۱۰ تن گل تر از این سطح برداشت شود.
وی سطح زیر کشت زعفران را دو هزار و ۱۹۰ هکتار عنوان کرد و افزود: در مقایسه با سال قبل ۹۵۰ هکتار افزایش یافته است.
وی اظهار کرد: شهرستان فاروج با سطح یک هزار و ۶۰۰ هکتار و تولید ۹/ ۶ تن بیشترین سطح زیر کشت و تولید را در بین شهرستان های استان دارد.

saffron-field مزرعه زعفران

 
یوسفی سازگاری، کاهش منابع آبی استان، عملکرد و درآمد اقتصادی مطلوب، اقدامات آموزشی و ترویجی برای ارتقای دانش فنی بهره برداران، سهولت در نگهداری و بازار مناسب از جمله عوامل مهم توسعه این محصول در این استان عنوان کرد.
وی افزود: درسال جاری به منظور توسعه و ساخت ۹۷ هکتار مزارع زعفران مبلغ ۲۴ میلیارد و ۸۵۰ میلیون ریال تسهیلات از محل اعتبارات رهبری پرداخت شده است.
این مسئول گفت: هم اکنون یک واحد بسته بندی عرقیات گیاهی با ظرفیت اسمی سالانه ۴۰۰ تن در شهرستان بجنورد و یک واحد فعال عصاره گیری، اسانس گیری و بسته بندی عرقیات و گیاهان دارویی با ظرفیت ۸۰۰ تن در شهرستان جاجرم مشغول فعالیت هستند.
وی مهم ترین مزایای کشت و توسعه گیاهان دارویی را شامل سود آوری و ارزش افزوده بالا نسبت به سایر محصولات زراعی، سازگاری با محیط و قابلیت کشت در شرایط نامساعد و محدود کننده اقلیمی، خاک و آب، مدیریت مصرف آب و اصلاح الگوی کشت، توسعه سلامت و بهداشت عمومی و امکان تولید محصول ارگانیک و تامین ماده خام اولیه برای صنایع فرآوری، دارویی، بهداشتی، آرایشی و ایجاد اشتغال عنوان کرد.
یوسفی توسعه اکوتوریسم، افزایش صادرات و ایجاد درآمد ارزی، استفاده از گیاهان دارویی به عنوان مکمل های غذایی، تنقلات، نوشابه سازی، شیرینی سازی را ازدیگر مزایای کشت گیاهان دارویی عنوان کرد.
استان خراسان شمالی به لحاظ اقلیمی رویشگاه اصلی بسیاری از گونه های دارویی با ارزش است، توسعه کشت و افزاش تولید گیاهان دارویی یکی از پروژه های مهم برنامه اقتصاد مقاومتی سازمان جهاد کشاورزی است.
وی در خصوص اقدامات انجام شده در راستای افزایش کشت گیاهان دارویی در این استان گفت: در این راستا کارگروه توسعه و کشت گیاهان دارویی تشکیل شده است و همچنین طرح توسعه گیاهان دارویی در برنامه ستاد اقتصاد مقاومتی استان مصوی شده، برگزاری کلاس ها و کارگاه های آموزشی با بهره گیری از توان علمی مراکز تحقیقاتی و پژوهشی، پیگیری تخصیص اعتبارات از محل یارانه نهال جهت توسعه گیاهان دارویی و گل محمدی، اخذ مجوز های لازم از موسسه اصلاح نهال و بذر برای دو واحد تولید کننده گل محمدی و نشاء گیاهان دارویی بادرنجوبه، آویشن باغی، مریم گلی و.. به منظور تامین مواد رویشی مورد نیاز انجام شده است.
وی افزود: پهنه یابی مناطق مستعد توسعه کشت گیاهان دارویی در شهرستان های استان، تامین یک دستگاه ریز کارنده و دو دستگاه زعفران کار از محل اعتبارات استانی از دیگر اقدامات این سازمان است.
وی برنامه سال جاری را نیز در این راستا برگزاری کارگاه های آموزشی و بازدید از مزارع الگویی، ایجاد مزارع الگویی و توسعه کشت گیاهان داروئی و گل محمدی در مناطق مستعد استان با هدف تغییر الگوی کشت خصوصا در مناطق کم آب و اراضی مستعد شیبدار، بهره گیری از توان علمی مراکز تحقیقاتی و پژوهشی، توسعه تشکل های تولیدی گیاهان داروئی، حمایت از سرمایه گذاران صنایع تبدیلی و بسته بندی و حمایت از تولید کنندگان اندام های تکثیری و بذور اصلاح شده عنوان کرد.
خراسان شمالی ۳۴۴ هزار هکتار عرصه کشاورزی دارد.

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.