استخراج مواد موثره گیاهان دارویی با فیتول

در اواخر سال ۱۹۸۰ روش استخراج با فیتول یا فلوراسول توسط آقای دکتر پیتر وایلد ابداع شد.

در این روش جدید، از یک حلال بی خطر و سرمازایِ هیدروفلوئوروکربنی گازی شکل به نام فلوراسول با دمای جوش ۲۶.۲- درجه سانتیگراد برای استخراج اسانس و مواد مؤثره ی گیاهان دارویی و معطر استفاده می شود.

این تکنیک از سوی اتحادیه اروپا جهت استفاده در طعم دهنده های غذا تایید شده است.

این ترکیب عصاره گیر جدید، یک مایع شفاف، غیرسمی، بدون بو، بدون رنگ، غیر قابل اشتعال و انفجار، بی ضرر برای لایه ی اوزون و بسیار انتخابی و خنثی است. این روش استخراج هزینه انرژی و نیروی کار پایینی دارد و در دمای پایین تر یا مساوی دمای محیط انجام می شود. لذا تخریب و کاهش کیفیت محصول در اثر گرما وجود ندارد.

منبع: نجفی، فرزاد. عبادی، محمدتقی. عباسیان، جلال. ۱۳۹۰. فرایندهای برداشت، خشک کردن و فرآوری گیاهان دارویی و معطر. انتشارات دانشگاه شهید بهشتی تهران. ۳۸۰ صفحه