دکتر سیمین دشتی خویدکی، متخصص فارماکوتراپی، با اشاره به اینکه برخی از افراد با مصرف زیاد شیرین‌بیان دچار درد عضله و کرخت شدن دست و پا می‌شوند، گفت: در صورت مصرف بیش از ۲۰ گرم در روز، بروز عوارض نامطلوب از جمله اختلال در فعالیت‌های متابولیسمی، افزایش فشار خون و بالا رفتن وزن بروز می‌کند که در صورت بالا بودن فشار خون، ناراحتی کلیه، قلب یا کبد باید از مصرف این گیاه پرهیز کرد.

شیرین بیان Glycyrrhiza glabra

شیرین بیان Glycyrrhiza glabra

این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران، با اشاره به اینکه اغلب مسمومیت حاصل از مصرف شیرین بیان به علت ماده گلیسیریزین است که به خصوص در ریشه گیاه یافت می‌شود، خاطرنشان کرد: مصرف بیش از حد شیرین بیان باعث تولید فراوان طبیعی هورمون آلدوسترون می‌شود که توسط قسمت قشری غدد فوق کلیه ترشح می‌شود و سبب دفع مقدار زیادی پتاسیم، عدم دفع سدیم و بالا رفتن حالت قلیایی خون می‌شود که با عوارضی مانند ضعف قوای ماهیچه‌ای، فلج و بالا رفتن فشارخون شریانی همراه است.
درصورت وجود سنگ‌های کلیوی مصرف گیاهان حاوی اگزالات بالا مانند ریواس، مغزها (بویژه بادام زمینی و بادام درختی)، اسفناج، قهوه، کاکائو،سویا، کنجد، مرکبات (گریپ فروت)، گوجه فرنگی، آلو، تمشک و چغندرقند باید با محدودیت صورت گیرد، اما مصرف شربت آبلیمو، هندوانه و چای کمرنگ در این بیماران بسیار توصیه می‌شود.
این متخصص فارماکوتراپی گفت باید از مصرف خودسرانه مکمل‌های گیاهی خودداری کرد و در صورت وجود هرگونه بیماری زمینه‌ای و مصرف همزمان داروهای دیگر با مکمل‌های گیاهی مشورت با پزشک یا داروساز الزامی است؛ چراکه داروهای گیاهی فاقد ‌خطر و عوارض نیستند و نباید بدون نظر پزشک و در هر شرایطی مصرف شوند.