×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

آخرین اخبار

امروز : جمعه, ۳۱ فروردین , ۱۴۰۳  .::.  اخبار منتشر شده : 0 خبر
توزیع نهال یارانه ای ۱۳ گیاه دارویی توسط وزارت کشاورزی

به گزارش شبکه خبری آموزشی گیاهان دارویی، مهندس میترا مجدزاده، با اشاره به اینکه بیش از ۵۸ هزار هکتار از عرصه های کشور زیر کشت انواع گیاهان دارویی و گل محمدی است، افزود: سطح زیرکشت گیاهان دارویی به ۴۴ هزار هکتار رسیده است که سال ۹۲ حدود ۴۱ هزار و ۵۰۰ هکتار بود.

معاون دفتر امور گلخانه ها و گیاهان دارویی جهاد کشاورزی، افزود: سطح زیر کشت گل محمدی در سال گذشته به ۱۴ هزار و ۵۰۰ هکتار افزایش یافت در حالی که سطح زیر کشت این گل در سال ۹۲ حدود ۱۲ هکتار بود.

مجدزاده، گفت: ‌زیره سبز،‌ حنا، وسمه، گشنیز و گل محمدی بیشترین میزان صادرات را دارد.

وی، درباره حمایت های وزارت جهاد کشاورزی از کشاورزان، افزود: وزارتخانه به منظور افزایش تولید و درآمد کشاورزانی که گیاهان دارویی کشت می کند ارقام سازگار با شوری و خشکی را که ارزش تولیدی دارد، معرفی و توزیع می کند.

هم اکنون؛ توزیع نهال یارانه ای سیزده گیاه دارویی

معاون دفتر امور گلخانه ها و گیاهان دارویی جهاد کشاورزی، گفت: توسعه مکانیزاسیون،‌ ارائه نهال یارانه دار و اجرای طرح های آبیاری نوین و تحت فشار در باغات گیاهان دارویی از تسهیلات دولت برای حمایت از تولیدکنندگان گیاهان دارویی است.

مجدزاده، افزود:‌ هم اکنون نهال یارانه ای سیزده گیاه دارویی بین کشاورزان توزیع می شود.

وی درباره توسعه صنایع تبدیلی و تکمیلی گیاهان دارویی گفت : در بخش گیاهان دارویی صنایع غذایی،‌ آرایشی و بهداشتی،‌ فعال است و از این گیاهان در تهیه انواع داروها ،‌پمادها و ادویه استفاده می شود.

اجرای طرح بازسازی صنایع تبدیلی و تکمیلی گیاهان دارویی و قدیمی

معاون دفتر امور گلخانه ها و گیاهان دارویی جهاد کشاورزی، از اجرای طرح بازسازی صنایع تبدیلی و تکمیلی گیاهان دارویی و قدیمی خبر داد و گفت : تجهیزات و ماشین آلات موجود در صنایع ؛ قدیمی است و با تسهیلاتی که وزارت در اختیار صاحبان صنایع قرار می دهد دستگاههای جدید جایگزین می شود.

مجدزاده، درباره اهلی کردن گیاهان دارویی که در عرصه های طبیعی کشور رشد می کند ، گفت : طرح های پژوهشی متعددی در بخش تحقیقات در دست اجراست و تاکنون حود ۱۰۰ گیاه دارویی ، اهلی شده است.

وی، میزان تولید گیاهان دارویی را در مزارع کشور حدود ۱۳۰ هزار تن اعلام کرد و درباره برداشت بی رویه این گیاهان در عرصه های طبیعی، افزود: دیدگاه وزارت جهاد کشاورزی کشت و تولید گیاهان دارویی است و بهره برداری از عرصه های طبیعی مورد تایید نیست.

برخورد قانونی با بهره برداران متخلف گیاهان دارویی

معاون دفتر امور گلخانه ها و گیاهان دارویی جهاد کشاورزی، گفت: بهره برداران گیاهان دارویی در عرصه های طبیعی باید مجوز بگیرند و با متخلفانی که بدون مجوز از مراتع کشور بهره بردای می کنند برخورد قانونی خواهد شد.

مجدزاده، افزود: بهره برداری های غیرمجاز از عرصه های طبیعی و مرتعی، ضربه بزرگی به رویشگاه های طبیعی وارد می کند و برای نمونه شرایط رویشی گیاه باریجه در عرصه های طبیعی مورد تهدید قرار گرفته است.

قاچاق گیاهان دارویی

وی، درباره قاچاق گیاهان دارویی،گفت:‌ معمولا گیاهانی که بدون مجوز قانونی از عرصه های طبیعی برداشت می شود، به صورت قاچاق صادر می شود که برای جلوگیری از این روند با ماموران نیروی انتظامی هماهنگی های لازم شده است.

  1. AkKa

    با سلام، از شما به عنوان یک متخصص گیاهان دارویی اتنظار بیشتری می رود، میشود از خانم مجد زاده سوال کنید از ۱۰۰ گیاه اصلاح شده نام ۱۰ گیاه که نه یک گیاه را نام ببرید. با توجه به سوابقی که اینجانب از کارشناسان محترم وزارت جهاد کشاوزی دارم متاسفامه فقط دنبال ارایه آمارهای غلط و غیر علمی هستند و نه چیز دیگری.

  2. bah

    هم اکنون نهال یارانه ای سیزده گیاه دارویی بین کشاورزان توزیع می شود. حداقل اسماشون و میگفتین این چه طرز خبررسانیه

    • سردبیر

      با سلام و تشکر بابت پیگیری شما، احتراما به استحضار می رسانیم این خبر عینا از سایت های خبری کشور نقل شده است و متاسفانه اسامی گیاهان دارویی موردنظر را ذکر نکرده اند.

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.