×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

آخرین اخبار

امروز : پنج شنبه, ۳۰ فروردین , ۱۴۰۳  .::.  اخبار منتشر شده : 0 خبر
گردهمایی اعضاء ستاد گیاهان دارویی جهاد دانشگاهی

به گزارش شبکه خبری آموزشی گیاهان دارویی به نقل از کرج رسا، دکتر حسنعلی نقدی بادی در اولین گردهمایی اعضاء ستاد گیاهان دارویی جهاد دانشگاهی که در مجتمع تحقیقاتی شهدای جهاد دانشگاهی در هلجرد استان البرز برگزار شد، اظهار کرد: متاسفانه در ایران بسیاری از تصمیم‌ گیری‌ های مرتبط با اجرای طرح‌های کلان، بدون پژوهش و آینده‌ نگری نسبت به نتیجه اجرایی شدن این طرح‌ ها انجام می‌شود.

وی خاطرنشان کرد: بدون شک در این شرایط، اجرایی شدن این طرح‌ها نتیجه دلخواه را نخواهد داشت و تنها بخش زیادی از منابع مالی کشور را به هدر می‌دهد.

نقدی افزود: پژوهش باید زیربنای هر اقدامی در کشور قرار گیرد تا بتوانیم به نتایج مطلوب در امور مختلف برسیم.

وی ادامه داد: در کشورهای توسعه یافته، پژوهش، سرمایه‌گذاری محسوب می‌شود ولی در ایران به کارهای پژوهشی به عنوان فعالیت‌ هایی هزینه‌ بر نگاه می‌شود.

این مسئول تصریح کرد: در کشورهای توسعه‌ یافته، تولید یک گونه از گیاهان دارویی حدود ۱۰ تا ۱۵ سال طول می‌کشد و این فرایند تولید حدود یک میلیون دلار هزینه دارد.

نقدی اظهار کرد: ولی متاسفانه در ایران کپی‌ برداری و شرایط غیراستاندارد تولید، وضعیت گیاهان دارویی را نامساعد کرده است.

رئیس پژوهشکده گیاهان دارویی جهاد دانشگاهی افزود: در ایران در تولید گیاهان دارویی محدودیت‌ هایی وجود دارد چراکه دانش تولید اکثر گیاهان به صورت خصوصی و محرمانه باقی مانده است.

نقدی گفت: متاسفانه تکنیک‌های تولید استاندارد داروهای گیاهی در ایران به خوبی ترویج داده نشده است.

وی اظهار کرد: یکی دیگر از مشکلات در زمینه تولید داروهای گیاهی عدم تجاری‌ سازی این تولیدات است.

این مسئول در این خصوص توضیح داد: بسیاری از کشاورزان به سمت تولید گیاهان دارویی نمی‌روند؛ چرا که از سوددهی و کسب درآمد این گیاهان اطمینان ندارند.

نقدی ادامه داد: اگر کسی بخواهد در زمینه تجاری‌ سازی گیاهان دارویی تولیدی وارد عمل شود برچسب واسطه و دلال می‌خورد و همین مسئله انگیزه بسیاری از افراد را برای ورود به این بخش کاهش می‌دهد.

عضو هیأت علمی جهاد دانشگاهی یادآور شد: اگر می‌خواهیم در بحث صادرات گیاهان دارویی در جهان حرفی برای گفتن داشته باشیم هم باید به کمیت و هم به کیفیت تولیدات توجه داشته باشیم.

نقدی گفت: کشورهای صادرکننده گیاهان دارویی به استانداردهای تولید و عرضه این محصولات توجه می‌کنند و سالانه درآمد زیادی از این بخش کسب می‌کنند.

وی در ادامه به پتانسیل‌ های پژوهشکده گیاهان دارویی جهاد دانشگاهی اشاره و اظهار کرد: این پژوهشکده دارای ۱۹ هیات علمی و ۱۳ کارشناس است.

رئیس پژوهشکده گیاهان دارویی جهاد دانشگاهی افزود: این پژوهشکده در چهار بخش و با ۲۲ آزمایشگاه در زمینه تحقیق درباره گونه‌های مختلف گیاهان دارویی فعالیت دارد.

نقدی در پایان گفت: با استفاده از ظرفیت‌ های موجود این پژوهشکده امیدواریم در آینده‌ای نه چندان دور، کمیت و کیفیت گیاهان دارویی تولید شده در ایران افزایش یابد.

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.