مهمترین گیاهان دارویی که در کشورهای قاره اروپا تولید می شوند

بر طبق گزارش انجمن پرورش دهندگان اروپا، سال ۲۰۱۰ میلادی

 .

به نقل از مستند مکتوب دومین جشنواره گیاهان دارویی، فرآورده های طبیعی و طب سنتی ایران – ۷ تا ۱۰ مهرماه ۱۳۹۳

(به کوشش تیم پژوهشی شبکه خبری آموزشی گیاهان دارویی)

.

دانلود Download .

توجه: جهت دریافت متن کامل مقاله بر روی گزینه دانلود کلیک کنید.

کشورهای قاره اروپا به عنوان کشورهای پیشتاز در تولید و فرآوری گیاهان دارویی دارای دو قطب مختلف هستند که این دو قطب در شرق و غرب این قاره قرار دارند. کشورهای شرق اروپا همچون مجارستان، بلغارستان، جمهوری چک، لهستان و اسلواکی عمده تمرکز خود در زمینه گیاهان دارویی را بر اصلاح، تولید زراعی، عصاره گیری و اسانس گیری از گیاهان دارویی قرار داده اند و این در حالی است که کشورهای غرب اروپا همچون آلمان، فرانسه، اسپانیا و انگلستان بیشتر در حوزه های بیوتکنولوژی گیاهان دارویی، مهندسی ژنتیک، تولید درون شیشه ای متابولیت ها و مسائل مرتبط با این موضوعات تمرکز دارند. لذا طبیعی است که با توجه به فعالیت بیشتر کشورهای شرق اروپا در حوزه اکولوژیک و اگرونومیک و فعالیت بیشتر کشورهای غرب اروپا در حوزه بیوتکنولوژیک و ژنتیک، سطح زیر کشت زراعی گیاهان دارویی در کشورهای شرقی اروپا بیش از کشورهای غربی اروپا باشد.

این تفاوت آشکار فعالیت های مرتبط با گیاهان دارویی در شرق و غرب اروپا نکته ای است که مدیران و دست اندرکاران حوزه گیاهان دارویی کشور و همچنین کشاورزان و شرکت های کشت و صنعت باید به آن توجه نموده و با بررسی قابلیت های اساسی کشور، یکی از دو استراتژی مذکور را دنبال نمایند تا بتوانند کشور را به اهداف خود در زمینه توسعه داروهای گیاهی و گیاهان دارویی و تقویت طب سنتی ایران برسانند.

در زیر، لیست مهمترین گیاهان دارویی که در قاره اروپا تولید می شوند همراه با سطح زیر کشت آنها را مشاهده می کنید.

 

نام کشورمهمترین محصولاتسطح زیر کشت (هکتار)
اتریشکدوی تخمه کاغذی۱۹۰۰۰
خردل۳۲۵۰
زیره سیاه اروپایی۶۵۰
بذر خشخاش۱۹۲۰
سایر گیاهان دارویی مورد کشت در این کشور شامل جعفری، رازیانه، ماریتیغال، گل راعی و گشنیز می باشند.

مناطق عمده ی تولید: Provinces Styria, Lower Austria and Upper Austria

بلغارستانگشنیز۷۳۹۶۰
اسطوخودوس۳۹۵۹
رازیانه۳۵۳۰
گل محمدی۱۷۵۰
سایر گیاهان دارویی مورد کشت در این کشور عبارتند از: بادرنجبویه، نعناع فلفلی. البته نسترن کوهی، آقطی و گزنه از طبیعت برداشت می شوند. در سال های اخیر سطح زیر کشت گل محمدی، ماریتیغال و مریم گلی در این کشور افزایش یافته و از سطح زیر کشت گشنیز، اسطوخودوس، رازیانه، نعناع و سنبل الطیب کاسته شده است.

مناطق عمده ی تولید:Karnobat-Yambol (South-East Bulgaria), Shoumen-Dobrich (North-East Bulgaria) and Rose valley-Plovdiv-Stara Zagora region (Central South Bulgaria).

 

توجه: جهت دریافت متن کامل مقاله بر روی گزینه دانلود کلیک کنید.

.