به گزارش شبکه خبری آموزشی گیاهان دارویی، ‘محمد احمدی’ روز یکشنبه به خبرنگاران اظهار داشت: براساس ارزیابی های انجام شده، پیش بینی می شود امسال از هر هکتار حدود هفت تن محصول سیر برداشت شود.

وی بیان داشت: شهرستان بشاگرد سال گذشته با برداشت ۷۲۰ تن سیر رتبه نخست تولید سیر در هرمزگان را به خود اختصاص داد.

احمدی خاطرنشان شد: کشت سیر در بشاگرد از اوایل مهر تا اواخر آبان و برداشت آن از اوایل اردیبهشت تا پایان خرداد انجام می شود.

وی مهمترین نقاط کشت این محصول در بشاگرد را بخشهای گوهران ، جکدان ، دارسر و پارامونت عنوان کرد.

احمدی بیان داشت: در مزارع سیر بشاگرد در زمان کاشت و داشت بدون بکارگیری هر گونه سم و کود شیمیایی تنها ازکود حیوانی استفاده می شود و همین موجب ارزش و بازار پسندی این محصول در داخل و خارج از کشور شده است.

گفتنی است یکی از قدیمی ترین گیاهان مورد مصرف غذایی و دارویی گیاه سیر است و اسناد به جای مانده در مورد آن مربوط به کتیبه های سومریان می باشد که از ۲۶۰۰سال قبل از میلاد مسیح به جای مانده است.

همچنین سیر یکی از مهم ترین داروهای مصر باستان است که حداقل ۲۲ خاصیت درمانی برای آن بیان کرده اند و در پاپیروس های به جای مانده از ۱۵۵۰ سال قبل از میلاد مسیح ثبت شده است.

سیر از مدت ها پیش، برای کاربردهای پزشکی مورد استفاده قرار گرفته و بیشترین مورد استفاده آن در سال های اخیر برای موارد قلبی، عروقی و خاصیت ضد میکروبی آن بوده است.

به دلیل وجود ید و املاح در سیر مصرف آن در تنظیم گردش خون، کلسترول و همچنین تنظیم ضربان قلب بسیار موثر است.

به واسطه کوهستانی بودن و طعم مرغوب، محصول سیر بشاگرد از مرغوب ترین سیر کشور است .

شهرستان بشاگرد با ۴۰ هزار نفر جمعیت در ۲۷۰ کیلومتری بندرعباس مرکز استان هرمزگان و ۱۲۰ کیلومتری شرق میناب قرار دارد.