ایوب ایرانی فام در گفتگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران تبریز افزود: کارشناسان تولید ۱۳۰۰ کیلوگرم کنجد در هکتار را امکانپذیر می دانند.

وی تشریح کرد: کنجد را می توان مشروط بر آن که از نظر زهکشی و تهویه محدودیتی وجود نداشته باشد در انواع خاکها کشت نمود.

ایرانی فام ادامه داد: در اراضی استان، کنجد را به‌عنوان کشت دوم پس از برداشت گندم و جو به زیرکشت برده و تولید می‌کنند

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی ضمن معرفی تنها شهرستان تولیدکننده کنجد در استان یادآور شد: زارعان شهرستان خداآفرین  با اختصاص ۳۰۰ هکتار به کشت کنجد از تولیدکنندگان این دانه روغنی در آذربایجان‌شرقی محسوب می شوند.

وی از حساسیت کنجد به حرارت پایین گفت و  افزود: این نبات به روزهای گرم و نور فراوان نیازمند است و به حرارت های پایین حساسیت نشان می دهد.
ایرانی فام با اشاره ای به نشانه های خسارت کم آبی به زراعت کنجد تاکید کرد: کنجد به طور معمول در برابر خشکی مقاوم است و با این وجود گیاهچه کنجد در برابر کمبود آب بیش از حد حساس بوده، ضمن آن که همچنین در زمان گلدهی و اوایل دانه بندی نیز به کم آبی حساس می شود.