به گزارش شبکه خبری آموزشی گیاهان دارویی، غلامرضا کردافشاری درباره تدابیر دوره نقاهت پس از شکستگی استخوان، اظهار داشت: هفته اول پس از شکستگی استخوان افراد از مصرف غذاهای غلیظ مانند کله پاچه، ماکارونی، غذاهای حاوی سیب زمینی و غذاهای دیر هضم پرهیز کنند و غذاهای لطیف مانند آب و عسل، شربت جلاب، سوپ جوجه و سوپ‌های رقیق جایگزین کنند.

به گفته وی افرادی که دچار شکستگی استخوان شده‌اند، هفته اول پس از شکستگی افراد باید لینت مزاج داشته باشند تا مواد زائد از بدنشان دفع شود، مصرف سوپ‌های رقیق به دفع بیشتر مواد زائد کمک می‌کند، همچنین پس از گذشت این یک هفته می‌توانند غذاهایی مانند کله پاچه، شیر و عسل همراه با ۴ مغز یا پودر سنجد یا خرما مصرف کنند.

این استاد دانشگاه درباره ویار زنان باردار به مصرف گِل یا مهر نماز، افزود: برخی از زنان باردار به دلیل کم‌خونی و ضعف معده به مصرف گِل یا خاک یا مهر نماز مبادرت می‌ورزند که تقویت و تنقیه معده می‌تواند برای رفع این مسئله مفید باشد.

کردافشاری عنوان کرد: زنان بارداری که دچار چنین مشکلی هستند می‌توانند گل قند و سکنجبین مصرف کنند یا گل سرخ را شب در گلاب خیسانده و صبح صاف کرده مصرف کنند که به تقویت معده کمک می‌کند، همچنین مالیدن روغن مصطکی بر روی معده خود معده