×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

آخرین اخبار

امروز : پنج شنبه, ۹ فروردین , ۱۴۰۳  .::.  اخبار منتشر شده : 0 خبر
این ادویه مخدر را مصرف نکنید

چرا امروز برخی می گویند اگر همان نسل اول مواد مخدر رایج می بود بهتر از این مواد مخدر های نسل جدید است؟!

مواد مخدر با گذشت زمان حالت صنعتی به خود گرفتند، بیشتر شاید اسم آنها را تحت عنوان روان گردان ها شنیده باشید. روان گردان هایی که مصرف راحت تر دارند و اغلب جهت نشاط آوری استفاده می شوند و کسی فکر نمی کند که اعتیاد آور باشند موادی که نه تنها اعتیاد آور بلکه به خاطر اثرات شیمیایی خود بر اثر توهم زایی خسارت های جبران ناپذیری به دنبال دارند.

 روانگردان ها بیش از سایر مواد جای خود را پیش از گذشته باز کرده اند،علف گراس، قرص های روان گردان و حال اسید هم به مجموعه آنها اضافه شده است.

اعتیاد به روان گردان ها بیش از همه چیز از زمانی شروع شد که از آنها به عنوان داروی ترک یا درمان اعتیاد به مواد مخدر سنتی نظیر تریاک و همچنین هرویین استفاده شد. در گذشته مواد مخدری که توسط معتادان مصرف می شد ، تریاک ، شیره تریاک و در نهایت هرویین بود.

اما با ورود قرص‌ها و داروهای شیمیایی و روان گردان به عنوان داروی ترک اعتیاد ، اعتیاد جدیدی تحت عنوان اعتیاد به قرص و داروهای شیمیایی و روان گردان پا به عرصه وجود گذاشت.  و حال یکی از مخرب ترین انواع اعتیاد به شمار می روند و اعتیاد به آن به مراتب وخیم تر و مخرب تر از اعتیاد به مواد سنتی دارد. و جوانان به بهانه های مختلف از جمله شادی های لحظه ای تا عدم اعتیاد آور بودن آنها به دام آنها افتادند. و حال نسل چهارم این مواد ممکن است به ایران وارد شوند.

نسل چهارم چیست؟

روان گردان ها تنوع زیادی نسبت به سایر انواع مواد مخدر دارند حداقل می توان از ۲۵۰ نوع از آنها نام برد. اما خبرها حاکی از این است که این تعداد زیاد تر هم می شوند، زیرا خبر از نسل چهارم مواد مخدر می آید موادی که هنوز به ایران نیامده اند اما شیوع جهانی پیدا کرده اند و این مطلب به منزله یک هشدار و پیشگیری است. نسل چهارم مواد مخدر پایه گیاهی دارند.

رئیس ستاد مبارزه با مواد مخدر با اشاره به این موضع می گوید: “تغییر الگو یکی از مباحث مهم مبارزه با مواد مخدر است، چرا که در هر مبارزه، نسل دیگری از مواد مخدر جایگزین می‌شود، به طوری که نسل چهارم مواد مخدر صنعتی نیز در راه است”.

روان گردان ها تنوع زیادی نسبت به سایر انواع مواد مخدر دارند حداقل می توان از ۲۵۰ نوع از آنها نام برد

این مواد پایه دارویی و گیاهی دارند و مهمترین اثرشان ایجاد شادی و نشاط کاذب است اما همه نگرانی از همین عنوان گیاهی است که در پسوند آنها آمده است در حالی که اینها همان روانگردان ها هستند که اکس هم بود و گیاهی بودن آنها نه آسیب های جسمی و نه روحی و روانی آنها را از بین نبرده است فقط می تواند آانها را موجه تر کند و بهانه های استفاده را سهل تر کند. این مواد همان موادی نیستند که برای لاغری و یا سلامت جسمی آرایشگاه ها و برخی از سالن های بدن سازی پیشنهاد می شوند اما موجه تر و خطرناک تر هستند.

این مواد متفاوت از کنابیس ها هستند گیاهی که نام‌های عامیانه فرآورده‌های آن ماری جوانا (گراس، علف، بنگ، دوا و…)، حشیش، روغن حشیش (روغن علف، روغن عسل) و، چرس است. مواد نسل چهارم با عنوان ان پی اس ها مطرح اند و بیشتر مواد مورد اشاره عوارض دارند

چرا گیاهی؟

تولید کنندگان به دنبال این هستند که با بازاریابی خود همیشه نبض بازار خود را در دست داشته باشند مواد گیاهی ای که علاوه بر ارزان بودن که می تواند سود بسیاری را برای استفاده کنندگان داشته باشند با عنوان گیاهی خود می تواند بازار مصرف بیشتری را به ویژه میان جوانان و زنان دست و پا کند. این عنوان گیاهی فریب نیست اما باید دانست که مواد مخدر بسیاری از گیاهان تهیه می شوند اما گیاهان تولید کننده این نسل های جدید به جای عوارض دارویی اثرات روان گردان دارند برای همین اعتیاد اور و توهم زا هستند.

روانگرادن های نسل اول ویژگی محرک زایی داشتند این مواد انرژی، هشیاری ذهنی و فعالیت های جسمی را افزایش می دادند، همینطور کاهش خستگی و سرکوب گرسنگی را در برداشتند اما نسل بعد از آن روانگردان های مخرب تر و سرکوبگر تری بودند که آنها بر عکس موارد قبل انرژی، هوشیاری و همچنین ضربان قلب، سرعت تنفس و عکس العمل را کاهش می داد و توهم زا بود.

اما این مواد در مرحله بعد روانگردان ها مستقیم سراغ توهم زایی بیشتر رفتند که خطرات آنی تر و شدید تری از سایرین برای مصرف کنندگان داشتند. دین پرست قائم مقام ستاد مبارزه خصوصیت آنها را باعث تغییر و اختلال درخلق و خو ادراک و حواس بینایی و شنوایی عنوان می کند.

اکنون نسل چهارم مرحله بعدی از پیدایش روانگردان ها هستند که اثرات مخرب تری به دنبال دارند و مسمویت های شدید هم در پی آنها است. موادی که اکنون مورد توجه سازمان های بین المللی مربوط  قرار گرفته است. دین پرست می گوید برخی از خودکشی ها با علت نامعلوم را هم می توان به این مواد نسبت داد.

او می افزاید مقابله با این مواد در سراسر جهان  کاری دشوار است چون معمولا در غالب های قانونی و با نام های نمک حمام، غذاهای گیاهی و شادی بخش های قانونی داد و ستد می شوند یا با مواد گیاهی ترکیب می شوند و با اسامی فریبنده ادویه طلا، مارسیاه خوشی های جاودانه، ادویه الماس و صخره های ماه در بازار به فروش می رسند، همه آنچه گیاهی بودن شادی آور بودن و این غالب قانونی توجیهی است که تنها سود آن پولی است که در جیب تولید کنتد گان می رود و شادی های زودگذر با پیامدهای جسمی و روحی طولانی مدت و اعتیاد برای مصرف کننده می ماند

نسل چهارم با توجیه گیاهی بودن خود می تواند در صورت عدم آگاهی ها وهشدار های لازم دایره این افراد را رو به گسترش برد و خسارت های بیشتری به دنبال داشته باشد

کلام آخر

طبق آمار وزیر کشور تاکنون یک میلیون و ۳۲۸ هزار معتاد در کشور شناسایی شده اند که ۱۳۲ هزار و ۵۰۰ نفر آنان زن هستند که تعداد آنها در حال رشد است البته آمار واقعی بیش از این است و تعداد افراد و خانواده های درگیر با اعتیاد حتی به ۶ میلیون نفر یا بیشتر می رسد. نسل چهارم با توجیه گیاهی بودن خود می تواند در صورت عدم آگاهی ها وهشدار های لازم دایره این افراد را رو به گسترش برد و خسارت های بیشتری به دنبال داشته باشد. اما آمار دیگر که با توجه به خبر سونامی ۱۰ میلیونی بیکاری برای قشر دانشگاهی می تواند حامل هشدار جدی تری باشد و آن این است که غیر از ۳۸ درصد معتادی که دیپلم هستند مابقی متاسفانه ۷۵ درصد از معتادین دارای مدرک تحصیلی دیپلم به بالا هستند به گونه ای که ۲۲ درصد آنان دارای مدرک تحصیلی لیسانس، ۲۲درصد فوق دیپلم هستند. مواد گیاهی می تواند جای بیشتری در میان قشر و جوانان وزنان در حال رشد باز کند.

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.