×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

آخرین اخبار

امروز : پنج شنبه, ۹ فروردین , ۱۴۰۳  .::.  اخبار منتشر شده : 0 خبر
کتاب جامع “زراعت و ترویج استویا” منتشر شد

به گزارش شبکه خبری آموزشی گیاهان دارویی، کتاب ارزشمند “زراعت و ترویج استویا” توسط انتشارات دانشگاه آزاد اسلامی واحد لاهیجان و به قلم آقایان ابراهیم آذرپور، محمدکریم معتمد و حمیدرضا بزرگی به چاپ رسیده و منتشر شد.

این کتاب به ارائه اطلاعات کامل و جامعی درباره گیاه دارویی استویا پرداخته و کلیه مباحث مربوط به این گیاه اعم از گیاهشناسی، کاشت داشت برداشت، شیمی، صنعت و فرآوری استویا در ایران می پردازد و مطالب تمامی فصول این کتاب به گونه ای طراحی شده است که بتوان آن را به عنوان یک مبحث درسی در سرفصل دروس مختلفی همچون زراعت گیاهان دارویی و ادویه ای، زراعت گیاهان صنعتی، مباحث نوین در کشاورزی و … تدریس نمود.

کتاب زراعت و ترویج استویا با ۷۹۶ صفحه، از مرکز انتشارات دانشگاه آزاد اسلامی واحد لاهیجان به شماره  تلفن: ۰۹۱۱۴۳۱۵۷۸۶ قابل تهیه است.

در ادامه، مقدمه و فهرست محتویات کتاب زراعت و ترویج استویا را مشاهده می فرمایید:

مقدمه کتاب:

گیاه استویا از نباتات بومی کشور پاراگوئه است که دارای شیرین کننده های طبیعی عاری از کالری می باشد. این گیاه می تواند ارائه دهنده راه حلی موثر در جهت برطرف نمودن مشکلات پیچیده مبتلایان به بیماری های دیابت و چاقی مفرط باشد. شیرین کننده های طبیعی موجود در این گیاه به طور متوسط ۲۵۰ تا ۳۰۰ برابر شیرین تر از شکر معمولی هستند. منابع انتشار یافته در خصوص ویژگی های گیاهشناسی، کیفی، توسعه کشت و زراعت گیاه استویا علی الخصوص در ایران بسیار ناچیز، کمیاب و کم دسترس می باشد و تا کنون در ایران کتابی در مورد این گیاه دارویی- صنعتی به چاپ نرسیده است. این کتاب نخستین کتاب در زمینه گیاهشناسی، کاشت، داشت، برداشت، شیمی، صنعت و فرآوری در ایران است و مطالب تمامی فصول این کتاب به گونه ای طراحی شده است که بتوان آن را به عنوان یک مبحث درسی در سرفصل دروس مختلفی همچون زراعت گیاهان دارویی و ادویه ای، زراعت گیاهان صنعتی، مباحث نوین در کشاورزی و … تدریس نمود. این کتاب توسط دانشگاه آزاد اسلامی واحد لاهیجان به چاپ رسیده است.

زراعت و ترویج استویا

جلد کتاب زراعت و ترویج استویا

 فهرست مطالب

فصل۱ – مقدمه ای بر وضعیت مصرف و صنعت قند و شکر در ایران و جهان

مضرات مصرف شکر در سلامتی انسان، گیاهان دارویی موثر در کاهش قند خون

فصل۲ – تاریخچه زراعت استویا

فصل۳ – پیامدهای زراعت و کاربرد استویا

فصل۴ – شرح گیاه شناسی

الگوی رشد، تنوع مورفولوژیکی گیاه، سیستم ریشه ای، ساقه، برگ ، گل ، بذر، محتوای گلیکوزید شیرین در قسمت های مختلف استویا، شاخص های فیزیولوژیک گیاه استویا، تعاریف شاخص های فیزیولوژیکی، آنالیز رشد گیاه استویا، شاخص سطح برگ، وزن خشک کل گیاه، وزن خشک برگ ، سرعت رشد محصول ، دوام سطح برگ، نسبت سطح برگ، نسبت وزن برگ، سطح ویژه برگ، سرعت جذب خالص، سرعت رشد نسبی، محاسبه شاخص های فیزیولوژیکی رشد در گیاه استویا

فصل۵ – قابلیت انطباق پذیری با محیط 

پراکنش جغرافیایی، طول روز، دوره نوری (فتوپریود) ، درجه حرارت، نور

فصل۶ – زراعت استویا 

کلیات، جوانه زنی بذر، خزانه گیری و استقرار گیاه، تراکم کاشت، تکثیر رویشی، قلمه، رشد و ریشه زایی قلمه ها ، تاثیر روش تکثیر بر روی محتوای گلیکوزیدهای شیرین، تاریخ کاشت، مدیریت عناصر غذایی ، عناصر غذایی کلان (پر مصرف) ، عناصر غذایی خرد (کم مصرف) ، ارتباط بین مواد غذایی و گلیکوزیدهای شیرین،کاربرد کودهای بیولوژیک (زیستی) ، جانداران مورد استفاده در ساخت کودهای زیستی، ریزوبیوم ها، ازتوباکتر، آزوسپریلوم، میکوریزا، جلبک آسکوفیلوم نودوسوم، ریز جانداران حل کننده فسفات،- باکتری های حل کننده فسفات،- قارچ های حل کننده فسفات، برهم کنش ریز جانداران حل کننده فسفات با سایر ریز جانداران، مکانیسم های انحلال فسفات، نتایج تحقیقات مختلف در مورد کاربرد کودهای زیستی در زراعت استویا، عملیات آبیاری، محاسبه کارایی مصرف آب در گیاه استویا ، محاسبه محتوای نسبی آب برگ در گیاه استویا، روش های آبیاری ، کاربرد پلیمرهای سوپر جاذب آب، نیازهای خاکی ، کاربرد کمپوست، کاربرد زئولیت، اهمیت محلول پاشی متانول در زراعت استویا، روش کاشت، برداشت و خشک کردن، تولید بذر، بهره وری محصول

فصل۷ – علف های هرز مهم مزارع استویا

رقابت با علف های هرز و مدیریت آن ها، شناسایی علف های هرز مهم مزارع استویا، ابری، پنجه مرغی، پنیرک، پیچک صحرایی، پیر گیاه، تاتوره، تاج خروس، تاجریزی سیاه، ترتیزک جفتی، توق، شیر سگ، علف انگشتی، علف دکمه ای پهن برگ، علف سیب-زمینی، قاصدک، کاسنی، کاهوی برزیلی، کنف کوبایی، گاو چاق کن، گل گندم، گندیل

فصل۸ – آفات مهم استویا

حشرات آفت، آفات مهم در زراعت استویا، شته ها مگس های سفید، شپشک های آرد آلود، کنه قرمز اروپایی، تریپس ها

فصل۹ – بیماری های مهم استویا

شناسایی بیماری های مهم در زراعت استویا، پژمردگی ورتیسیلیومی، پوسیدگی طوقه و ریشه (کپک سفید) ، سفیدک پودری، لکه برگی آلترناریایی، لکه برگی سپتوریایی، کپک خاکستری، مرگ گیاهچه، لکه برگی باکتریایی، ویروس پژمردگی لکه ای گوجه فرنگی، نماتد زخم ریشه، نماتد مولد گره ریشه

فصل۱۰ – اصلاح نباتات در استویا

کلیات، روش های اصلاحی در استویا، اصلاح از طریق شناسایی، جمع آوری و حفاظت ژرم پلاسم، اصلاح از طریق انتخاب (گزینش) ، تولید گیاهان استویای RSIT – و RSIT -، تولید گیاه استویای RSIT ، اصلاح جمعیت، انتخاب دوره ای، اصلاح از طریق تولید رقم سنتتیک، رقم سنتتیک AC Black Bird، اصلاح از طریق جهش، اصلاح از طریق پلی پلوئیدی، اصلاح از طریق هتروزیس

فصل۱۱ – کشت بافت در استویا

کلیات، مروری بر پژوهش های صورت گرفته در رابطه با کشت بافت استویا)

فصل۱۲ – شیمی و کیفیت

فیتوشیمی ترکیبات شیرین و غیرشیرین استویا ربادیانا، دی ترپنوئیدها، انت- کائورن، لابدان ها، تری ترپنوئیدها واستروئیدها،فلاونوئیدها،ترکیباتروغن فرار (اسانس)، بیوسنتز ترکیبات شیرین، مروری اجمالی بر فیتوشیمی گونه-های متعلق به جنساستویا، اسانس و دیگر ترکیبات فرار، مشتقات استوفنون، بنزوفوران و کرومن، سزکوئی ترپنوئیدهای عامل دار شده، بیزابولان ها، لانجی پینان ها، ژرماکران ها، المان ها، اودسمان ها، ارموفیلان ها، گوایان ها، پزودوگوایان ها، سزکوئی ترپنوئیدهای متفرقه، دی ترپنوئیدها، دی ترپنوئیدهای خطی (غیرحلقوی) و دو حلقه ای، دی ترپنوئیدهای تتراسایکلیک (چهارحلقه ای)، تری ترپنوئیدها و استرول ها، فلاونوئیدها

فصل۱۳ – صنعت و فرآوری

نقش بخش کشاورزی در توسعه اقتصادی، اهمیت صنعت، نقش بخش صنعت در توسعه، روند صنعت در کشورهای صنعتی، روند صنعت در ایران،ارزیابی عملکرد و اهداف بهره وری بخش کشاورزی در برنامه های توسعه، نتایج ارزیابی عملکرد بهره وری به برنامه های توسعه، نتایج پیش بینی بهره وری در برنامه پنجم توسعه صنعت و فرآوری استویا

فصل۱۴ – ترویج

بهره وری، بهره وری در بخش کشاورزی، الزامات و مبانی تحولی ترویج در فرآیند توسعه کشاورزی پایدار در هزاره سوم، ترویج استویا و گیاهان دارویی،مهم ترین مزایای توسعه صنعت گیاه دارویی- صنعتی استویا در ایران، مهم ترین مشکلات توسعه صنعت گیاه دارویی- صنعتی استویا در ایران،عدم شناخت کافی مسئولین از قابلیت های صنعت گیاه دارویی استویا، عدم وجود برنامه ملی اجرایی در صنعت گیاه دارویی استویا، عدم تجویز داروهای گیاهی و محصولات تغذیه ای گیاهی به وسیله پزشکان به بیماران، سیستم توزیع نامناسب، ضعف در فناوری فرآوری گیاه استویا، عدم وجود بانک ژن مختص گیاه دارویی استویا، عدم وجود مکان های مشخص خرید برگ گیاه استویا، عدم وجود برند محصولات حاصل شده از گیاه دارویی استویا، کافی نبودن برنامه های ترویجی در صنعت گیاه دارویی استویا)

فصل۱۵ – بررسی شاخص های انرژی در تولید استویا

مقدمه ای بر ضرورت توجه به مقوله انرژی در کشاورزی، واحدهای ارزیابی انرژی، تجزیه و تحلیل انرژی در کشاورزی، ارزیابی شاخص های انرژی در تولید گیاه استویا، ارزیابی شاخص های بیلان انرژی در تولید گیاه استویا، ارزیابی شاخص های اقتصادی در تولید گیاه استویا، تحلیل پوششی داده‌ها، مدل های روش تحلیل پوششی داده ها، استفاده از تخمین کارایی فنی در روش تحلیل پوششی داده‌ها

فصل۱۶ – برخی از محصولات تولید شده با شیرین کننده استویا در ایران و جهان (به روایت تصویر)

محصولات تولید شده در جهان، محصولات تولید شده در ایران

  1. سحر

    باسلام
    من ساکن رشت هستم و میخاستم ببینم چطور میتونم شروع ب کشت استویا کنم سازمانی هس ک فارق التحصیل های کشاورزی و کمک کنن درزمینه کشت استویا
    ازپیگیری شما ممنونم

  2. صنم

    سلام برای کشت استویا بطور حضوری از چ کجاوچه افرادی میتونم کمک کنم??امکانش هس راهنمایی کنید متشکرم

  3. بهاره

    سلام من اندازه ژن های استویا همراه با رفرنس رو خواستم-خواستم ببینم دراین کتاب است؟ومن چگونه میتونم کتاب رو اینترنتی دانلود کنم؟

  4. مهدی

    با سلام
    میخواستم ببینم دوره ای برای آموزشی عملی ندارید یا دیدار حضوری ولمس کار از نزدیک .
    خیلی ممنون

  5. راضیه

    با سلام میخواستم بدونم از کجا میتونم کتاب رو تهیه کنم؟ میشه اونو دانلود کرد؟

    • سردبیر

      کتاب زراعت و ترویج استویا با ۷۹۶ صفحه، از مرکز انتشارات دانشگاه آزاد اسلامی واحد لاهیجان به شماره تلفن: ۰۹۱۱۴۳۱۵۷۸۶ قابل تهیه است.

  6. آذرپور

    با سلام
    برای ارتباط با نویسندگان کتاب می توانید با ایمیل نویسنده در ارتبط باشید
    ebrahimazarpour@yahoo.com

  7. پژمان

    با سلام
    میخواستم بدونم این گیاه در روستاهای شهرستان اقلید واقع در استان فارس رشد میکند یا نه؟ اب و هوایی سرد و خشک داره، و زمستان تا ۶الی ۷ درجه و بعضی مواقع خیلی کم به ۰ درجه میرسه و تابستان به ۳۵ درجه میرسه.

  8. کوهی

    آیا استحصال و فراوری این گیاه تو ایران انجام میشه؟

  9. نیما عبدالهی

    با سلام.
    فاصله کاشت این گیاه بر روی پشته و فاصله جوی چند میباشد؟و در هر هکتار چه تعداد بوته می توان کاشت؟با تشکر

  10. شاهین

    سلام میخواستم بدونم که آیا گیاه استویا در خراسان شمالی هم میشه کشت بشه ؟

  11. احمد

    باسلام
    میخواستم بدونم عصاره گیری و تولید شکر از استویا نیازمند تجهیزات خاصی است یا بدون تجهیرات هم میتوان تولید شکر در حد کم انجام داد و در این کتاب در خصوص تبدیل به شکر کردن استویا توضیح داده شده یا خیر باتشکر

    • مدیر سایت

      بله توضیحات مختصری در زمینه روش فرآوری استویا داده شده و روش به صورت نمودار و فلوچارت و … هم رسم شده. اما در حدی نیست که اطلاعات کامل و جامع برای راه اندازی واحد فرآوری را به شما ارائه داده و شما را از مشاوره متخصصین بی نیاز کند.

  12. میلاد

    ممنون از تلاش شما

  13. هلن عنایتی

    احتراما
    اینجانب دانشجوی کارشناسی ارشد صنایع غذایی ضمن تشکر صمیانه از انتشار کتاب،مشکل من در زمینه عصاره گیری از این گیاه است که اگر من رو در این زمینه راهنمایی بفرمائید یا مقاله ای در زمینه این گیاه (بطور کلی) و عصاره گیری آن در اختیار بنده قرار دهید بسیار مسرور خواهم شد
    با تشکر

  14. آرین

    قیمت کتاب: ۲۷۰۰۰ تومان- نحوه خرید کتاب: مرکز انتشارات دانشگاه آزاد اسلامی واحد لاهیجان به شماره تلفن: ۰۹۱۱۴۳۱۵۷۸۶

  15. مهدي

    باسلام
    لطفا اگه امکان داره قیمت ونحوه خریدکتاب رو بذارید تو سایت

  16. آرین

    نحوه خرید کتاب: مرکز انتشارات دانشگاه آزاد اسلامی واحد لاهیجان به شماره تلفن: ۰۹۱۱۴۳۱۵۷۸۶

  17. آرش

    با سلام این کتاب را چگونه واز کجا تهیه کنیم ممنون

    • مهدي بقايي

      نحوه خرید کتاب را به ایمیل من اعلام فرمایید
      متشکرم

  18. عين اله ولي زاده

    سلام عالیه ایکاش کشت استویا در تبریز هم کمک کنید ما راه بندازیم ممنون

  19. محمد

    سلام
    شرایط لازم برای کشت گیاه استویا چیست
    لطفا در این زمینه راهنمایی کنید
    چطوربدانیم منطقه ما (مریوان )برای کشت این گیاه مناسب میباشد؟

    • مدیر سایت

      با سلام
      اگر این کتاب را خریداری کنید اطلاعات بسیار کاملی به دست خواهید آورد.

  20. بهمن

    ممنون از انتشار این خبر

  21. جهاد کشاورزی

    با سلام
    ممنون از اطلاع رسانیتون. با توجه به اینکه کاشت استویا در برنامه های راهبردی و ترویجی سازمان می باشد این کتاب می تواند باعث ترویج و گسترش کشت این گیاه ارزشمند دارویی و صنهتی شود

  22. ساناز

    من در شمال کشور شهرستان رشت زندگی می کنم. گیاه استویا کم کم داره اینجا جا می افته. توی مازندران هم همینطوره. حتی توی جنوب هم خبر دارم داره کشت میشه.

  23. فرشته

    علم کشاورزی ما داره کهنه میشه………. توی دانشگاه فقط گندم و برنج و ذرت و ….. چند تا گیاه همیشگی تدریس میشه…………. نیاز به کتابای جدید در باره گیاهانی مثل استویا حس میشه………… متشکر از انتشار این خبر

  24. اصفهان

    با سلام. ابهامات و سوال هایم در این کتاب پاسخ داده شد. واقعا منبع جامعی برای استویا می باشد.

  25. دانشجو

    با سلام. ممنون از اطلاع رسانیتون. کتاب را تهیه کردم. بسیار جامع و کاربردی بود. به نویسندگان کتاب هم خسته نباشید میگم

  26. آرامش

    ممنون از اطلاع رسانیتون……… عدم وجود منابع در زمینه گیاه استویا در ایران محسوس بود حالا با چاپ این کتاب میشه امیدوار بود

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.