هنگام سرماخوردگی بهتر است که از مصرف قرص مسکن صرف نظر کنید.

به نقل از سایت «Prevention»، محققان گزارش می دهند، بین ۵۰ تا ۷۰درصد بیماران مبتلا به عفونت های تنفسی مانند سرماخوردگی، گلودرد، عفونت گوش و سینه که برای آن ها استامینوفن، پروفن یا ترکیبی از این دو تجویز می شود، دوباره با علایم وخیم تری به پزشک مراجعه می کنند. اما سوالی که این جا مطرح می شود این است که آیا درمان های خانگی برای پیشگیری از بروز سرماخوردگی واقعا موثر است؟ برای کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه به باورهای رایج درباره راهکارهای درمان و پیشگیری از سرماخوردگی و پاسخ متخصصان اشاره می کنیم.

سوپ مرغ: برای درمان سرماخوردگی و آنفلوآنزا قرن هاست که از سوپ مرغ استفاده می شود. نتایج بررسی انجام شده در سال ۲۰۰۰ نشان می دهد، ماده موجود در سوپ مرغ به نام «کارنوسین» تولید اکسیدنیتریک را افزایش می دهد.

اکسید نیتریک به بدن در تولید ماده شیمیایی که میکروب های تهاجمی را از بین می برد، کمک می کند.

نظر متخصصان:پروتئین برای تقویت سیستم ایمنی لازم است اما در سوپ مرغ، میزان پروتئین کم است. بهتر است یک لیوان شیر نیز به برنامه غذایی خود اضافه کنید. یک کاسه سوپ مرغ خاصیت غذایی دارد و حاوی پروتئین و روی است که برای عملکرد سیستم ایمنی بدن مفید است.

محصولات پروبیوتیک: برای درمان و پیشگیری از سرماخوردگی و آنفلوآنزا.پروبیوتیک (باکتری های مفید) تأثیر پیشگیرانه و درمانی دارد. نتایج بررسی  که در سال ۲۰۰۹انجام شد، نشان داد مصرف محصولات پروبیوتیک روزی ۲بار در روز مانع از سرماخوردگی و سرفه کودکان می شود.

نظر متخصصان:پروبیوتیک واکنش ایمنی بدن را بهبود می دهد. پروبیوتیک ها را به عنوان مکمل یا در موادغذایی مانند ماست و غلات مصرف کنید تا روند بهبود تسریع شود.

عسل و لیمو: درمان سرفه و گلودرد. بررسی محققان نشان می دهد، عسل در کاهش سرفه های شبانه کودکان موثرتر از شربت ضدسرفه است.

نظر متخصصان:تا به حال ثابت نشده است که عسل سرفه را کاهش می دهد و با عفونت گلو مقابله می کند. علاوه بر آن، با حرارت دادن عسل خاصیت ضدباکتریایی آن از بین می رود. البته نوشیدنی داغ لیمو و عسل به علت گرمایی که ایجاد می کند در بهبود این بیماری موثر است. بخار و گرمای نوشیدنی های داغ التهاب گلو را در اطراف تارهای صوتی کاهش می دهد.

سرخارگل: روند بهبود سرماخوردگی را افزایش می دهد. این گل بنفش رنگ از جمله گیاهان دارویی است که استفاده از آن برای درمان سرماخوردگی و آنفلوآنزا بسیار رایج است. ۱۲بررسی انجام شده در این زمینه نشان می دهد که مصرف این گیاه، مدت سرماخوردگی را کاهش می دهد.

نظر متخصصان:این که سرخارگل دفعات سرماخوردگی را کاهش می دهد ثابت نشده است اما دوره سرماخوردگی را کمی کاهش می دهد و عملکرد گلبول  های سفید را بهبود می بخشد. عملکرد گلبول های سفید قسمتی از واکنش دفاعی بدن به باکتری و ویروس هاست.

ویتامین D: از سرماخوردگی پیشگیری می کند. علاوه بر این که برای سلامت استخوان مفید است، اخیرا مصرف آن با تقویت سیستم ایمنی بدن نیز ارتباط داده شده است. مصرف روزانه ویتامین D در پیشگیری از سرماخوردگی و عفونت های تنفسی موثر است.

نظر متخصصان:ویتامین D با تقویت برخی سلول های ایمنی در خون و ریه، عفونت های تنفسی را کاهش می دهد.

بخور: تسکین سرفه و سینوزیت.

بخور دادن سر علایم سرماخوردگی را کاهش می دهد.

نظر متخصصان:بخور گرم تارهای صوتی ملتهب را تسکین می دهد و در رفع سرفه موثر است.

ویتامین C: در ورزشکاران از سرماخوردگی پیشگیری می کند. نتایج ۲۹بررسی روی وضعیت جسمی بیش از ۱۱هزار داوطلب نشان می دهد، مصرف منظم این ویتامین در دوزهای مختلف، در کاهش دفعات سرماخوردگی تأثیری ندارد. در این صورت خطر بیماری سرماخوردگی به نصف کاهش پیدا می کند.

ژل های ضدباکتریایی: از شیوع بیماری در اعضای خانواده پیشگیری می کند. برخلاف باور بسیاری از افراد ژل های دست موثر نیست.

نظر متخصصان:ژل و دستمال های مرطوب هرگز جایگزین شستن دست ها نمی شود. اما در کنار شستن دست ها، استفاده از این ژل از سرایت باکتری به اعضای خانواده پیشگیری می کند. شستن دست با آب ولرم و صابون به مدت ۲۰ثانیه مناسب است. دست ها را پس از آب کشیدن خشک کنید.