به گزارش شبکه خبری آموزشی گیاهان دارویی به نقل از ایمنا، شاه طالبی با بیان اینکه برداشت روناس از مزارع استان اصفهان پایان یافت، اظهار داشت: روناس گیاهی سه ساله و صنعتی است که اسفند ماه آن را کشت و از اوایل مهر تا اواخر همین ماه ریشه آن را برداشت می کنند.

وی عملکرد برداشت این گیاه را بیش از ۶ تن برشمرد و افزود: شهرستان های نایین و خوروبیابانک به سبب موقعیت جغرافیایی و شرایط مناسب آب، خاک و کشت، بیشترین تولیدکننده روناس در استان اصفهان هستند.

کارشناس گیاهان دارویی سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان بیان داشت: شهرستان خوروبیابانک با ۴۰ هکتار سطح زیرکشت و تولید سالانه ۲۸۰ تن محصول، قطب تولید این محصول در استان است.

گفتنی است؛ ریشه روناس پس از برداشت و خشک شدن در کارگاه های که به مازاری شهرت دارد فرآوری و به پود روناس تبدیل می شود.

هم اکنون ریشه روناس استان اصفهان برای فرآوری به استان یزد که پنج کارگاه فعال فراوری روناس دارد ارسال شده که در این کارگاه ها، ریشه خشک روناس، به پودر روناس تبدیل می شود.

۷۰ درصد محصول تولیدی روناس در داخل کشور به مصرف صنایع رنگرزی رسیده و مابقی آن نیز به خارج از کشور صادر می شود.

گفتنی است؛ فرانسه، آلمان، چین، ژاپن، هند و امارات عمده واردکنندگان روناس کشور هستند.

همچنین از روناس علاوه بر صنایع رنگرزی در صنایع داروسازی، بهداشتی و آرایشی نیز استفاده می شود.

فیلم تولید و فرآوری روناس را از دست ندهید.