کتاب «مقدمات و مبانی داروسازی سنتی ایران» به قلم امید صادق‌پور زیر نظر اسماعیل ناظم از سوی نشر المعی به چاپ رسید.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، آغاز کتاب به موضوع «ویژگی‌های روش پژوهش در طب سنتی ایران» اشاره دارد و فصل دوم به مزاج و درجه‌ داروها اختصاص دارد و مطالب آن از کتب مفردات مانند مخزن الادویه استخراج شده است. این فصل که شامل ۵۰ صفحه است، بیشترین حجم مطالب کتاب را به خود اختصاص داده است.

نویسنده در فصل سوم با عنوان تاثیر دارو بر بدن نوشته است :« تاثیر اشیاء در بدن با ماده و کیفیت و یا با صورت نوعیه است. وقتی تاثیر جسم به ماده باشد، آن را غذا و اگر تاثیر با کیفیت باشد، آن را دوا می‌گویند. در تاثیر با صورت نوعیه و خاصیت دو ژنه، ممکن است موافق و ملایم طبیعت (پادزهر و تریاق) مخالف طبیعت (سم) باشد.

هرگاه جسم به ماده و کیفیت اثر کند و تاثیر بیشتر و قوی‌تر و سریع‌تر باشند آن دوایی و هرگاه تاثیر کیفیت بیشتر و قوی‌تر باشد دوای غذایی گویند؛ و هرگاه جسم به ماده و صورت تاثیر کند، غذا ذوالحاصیت و اگر با کیفیت و صورت، اثر بخشد، دوای ذوالحاصیت نامند. هنگامی که با ماده و کیفیت و صورت، اثر کند، غذایی دوای ذوالحاصیت نامیده می‌شود.»

کتاب «مقدمات و مبانی داروسازی سنتی ایران»در ۱۳۶ صفحه تدوین و به قیمت پنج هزار تومان منتشر شده است.