×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

آخرین اخبار

امروز : پنج شنبه, ۳۰ فروردین , ۱۴۰۳  .::.  اخبار منتشر شده : 0 خبر

رب گوجه فرنگی

رب گوجه فرنگی

به گفته یک کارشناس تغذیه، پژوهشگران طی بررسی‌های گوناگون دریافته‌اند که لیکوپن موجود در گوجه فرنگی مخصوصا گوجه فرنگی پخته شده (رب) اثر محسوسی در جلوگیری از بروز سرطان پروستات دارد.

کار‌شناس تغذیه دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی گفت: گوجه فرنگی حاوی مقادیر فراوانی از رنگدانه‌ به نام لیکوپن است که این رنگدانه علاوه بر خواص آنتی اکسیدانی، رنگ قرمز گوجه فرنگی را موجب می‌شود.

نسرین علیزاده با اشاره به اینکه لیکوپن در بسیاری از میوه‌ها وجود دارد، اما غلظت و تراکم آن در گوجه فرنگی بسیار زیاد است، ادامه داد: دانشمندان نشان داده‌اند که گوجه فرنگی پخته شده، می‌تواند در مقابل سرطان پروستات، سرطان سینه وهایپرپلازی خوش خیم پروستات در مردان تا حد بسیار بالایی نقش پیشگیری کننده داشته باشد.

علیزاده با بیان اینکه بر اساس تحقیقات صورت گرفته، تاثیرات لیکوپن برای جلوگیری و از بین بردن سلول‌های سرطانی در بدن، در محصولات مختلف گوجه فرنگی متفاوت است، اظهار داشت: تحقیقات نشان داده است که ماده رنگی لیکوپن می‌تواند سبب آهسته شدن رشد و حتی از بین بردن سلول‌های ناهنجار و سرطانی شود.

به گفته وی لیکوپن رشد و سرعت تکثیر سلول‌های سرطانی را به حد قابل توجهی کاهش می‌دهد.
وی به وجود سطوح گوناگونی از ریز مغذی‌ها در گوجه فرنگی اشاره کرد و افزود: نتایج تحقیقات دانشمندان نشان داده که رب و دیگر محصولات بدست آمده از گوجه فرنگی در مقایسه با گوجه فرنگی خام، تاثیر بیشتری از نظر قدرت آنتی اکسیدانی دارند.

وی تاکید کرد: پخته شدن گوجه فرنگی باعث از میان برداشته شدن دیواره سلول و بافت‌های آن شده و موجب رهایی بیشتر ماده لیکوپن می‌شود.

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.