×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

آخرین اخبار

امروز : پنج شنبه, ۹ فروردین , ۱۴۰۳  .::.  اخبار منتشر شده : 0 خبر
مطالعه میکروسکوپی میوه و دانه گرده مرزه خوزستانی

مطالعه میکروسکوپی میوه و دانه گرده مرزه خوزستانی (.Satureja khuzistanica Jamzad)
 
معلم الهام*,قاسمی پیربلوطی عبداله,یوسف نعنایی صدیقه
 
* گروه زیست شناسی گیاهی، دانشگاه پیام نور اصفهان، اصفهان، ایران

 
 

مقدمه و هدف: مرزه خوزستانی با نام علمی Satureja khuzistanica Jamzad گیاهی چند ساله از تیره نعناعیان و از گیاهان دارویی بومی انحصاری ایران است که ارزش فوق العاده دارویی دارد و ترکیبات معطر آن در صنایع دارویی، غذایی و عطرسازی کاربرد فراوان دارد.
روش تحقیق: گل های این گونه در اوایل دوره گل دهی از ۱۰ منطقه دراستان های خوزستان و لرستان در سال ۱۳۸۸ جمع آوری شد. بر حسب ضرورت میکرو مورفولوژی سطح میوه و گرده، با میکروسکوپ الکترونی نگاره مورد مطالعه قرار گرفت شد.
نتایج و بحث: دانه گرده شش شیاره، دارای تقارن شعاعی، جور قطب و کروی با سطچ پهن شده در قطبین است. اگزین با تزئینات مشبک و حفره دار است. تزئینات سطچ میوه با الگوی مشبک – موجدار و متشکل از سلول های شش وجهی می باشد. مقایسه آراستارهای میوه و دانه این گونه و سایر گونه ها و جنس های تیره نعناع می تواند به تاکسونومی دقیق تراین جنس کمک کند.
توصیه کاربردی/ صنعتی: دانه گرده مرزه خوزستانی شبیه اغلب جنس ها و گونه های تیره نعناعیان است که تمام این شباهت ها و تفاوت ها می تواند در کنار سایر تحقیقات به تاکسونومی دقیق تر این جنس و گونه کمک کند.
 
کلید واژه: مرزه خوزستانی، میکرومورفولو‍‍‍ژی، تاکسونومی، دانه گرده

 

 

لینک دانلود مستقیم

برای دانلود فایل کلیک کنید

لینک کمکی دانلود

برای دانلود فایل کلیک کنید

برچسب ها :

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.